Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Výměna roku? Maličký Argentinec vycvičil Nadala a roztančil publikum

Diego Schwartzman slaví parádní vítězný fiftýn proti Rafaelovi Nadalovi. foto: Reuters

New York - Španělský tenista Rafael Nadal v noci na pátek postoupil do svého osmého semifinále na US Open, když porazil Argentince Diega Schwartzmana na první pohled snadno 6:4, 7:5 a 6:2. V několika výměnách ale poražený předvedl neskutečný cit pro míček a také nesmírně rychlé nohy.
  17:14

Sedmadvacetiletý rodák z Buenos Aires sice měří oficiálně pouhých 170 centimetrů, na kurtu ho ale rozhodně nepřehlédnete. Díky jeho šikovné ruce, tvrdým forehandům a také rychlým nohám.

Vše toto dokázal v současnosti 21. hráč světa předvést také ve čtvrtfinále proti o šest let staršímu španělskému favoritovi, kterého Schwartzman překřtil na „lva tenisových arén“. On sám ho ale dokázal několikrát parádně zkrotit.

V prvním setu se mimo jiné i krásným lobem dokázal dostat ze stavu 2:4 na 4:4, vrcholný okamžik si ale Argentinec připravil do setu druhého.

Za stavu 1:5 a 0:15 nastartoval cestu ke srovnání na 5:5 neskutečnou výměnou, ve které měl podávající Nadal jasně navrch, jenže na síti podcenil první z volejů, který poslal do středu kurtu, aby následně jeho lehkovážnost i při hře přes hlavu ztrestal nádherným prohozem.

Prohozem, kterému zatleskal i Nadal a který roztančil i fanoušky v hledišti. Ostatně, přesvědčte se sami...

Autor: