Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Williams se trefil do koše zpoza půlící čáry, tleskal mu i hvězdný James

Sport

  11:58
CLEVELAND - Koš Mo Williamse zpoza půlicí čáry uchvátil diváky v nedělním utkání NBA mezi basketbalisty Clevelandu a Oklahomy. Hostující Cavaliers vyhráli 102:89, k vítězství je dovedl zejména autor 44 bodů LeBron James, který si vylepšil sezonní maximum.

Mo Williams se chystá na svou parádu. Přihlíží LeBron James (23). foto: www.youtube.com

Williams musel v závěrečné čtvrtině doběhnout až na vlastní polovinu pro míč, který při útočné akci vypíchli hráčům Clevelandu domácí obránci. Protože se rychle blížil konec časového limitu pro střelbu, na což ho z lavičky velmi hlasitě upozorňoval trenér Mike Brown, neměl jinou možnost než hodit míč na koš zpoza půlicí čáry. Trefil se a fanoušci oněměli úžasem.

PARÁDA V PODÁNÍ MO WILLIAMSE:

Na jeho střelu, která znamenala zvýšení náskoku vedoucího klubu Centrální divize na 94:87, nevěřícně hleděl i James. Ten za tři body skóroval v utkání pětkrát, Williams vedle svého dalekonosného pokusu přidal ještě tři další přesné střely zdálky a jako druhý nejlepší kanonýr vítězného týmu si připsal celkem 22 bodů.

"Zničily nás jejich trojky," povzdechl si trenér Oklahomy Scott Brooks. Jeho tým doplatil v poslední čtvrtině zejména na dvanáct neproměněných střel za sebou, Cleveland během tohoto úseku dal 14 bodů a zvýšil na 102:87. "Na konci zápasu byla naše obrana excelentní. A ta Moova střela zrovna tak," prohlásil Brown. "Hlavně jim to v tu chvíli úplně vzalo vítr z plachet," dodal Williams.

Přes čtyřicetibodovou hranici se v neděli přehoupl také Rudy Gay z Memphisu. Ten si vylepšil osobní rekord v lize na 41 bodů a pomohl Grizzlies k vysokému vítězství 118:90 v Miami.

Autoři: ,