Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zákeřný faul v basketbalové Eurolize, Batiste šlápl soupeři na hlavu

Sport

  14:16
Basketbalista řeckého Panathinaikosu Michael Batiste ukázal svou stinnou tvář. V utkání Evropské ligy proti Lublani po neúspěšném zakončení zákeřně šlápl soupeři na hlavu, čímž mu přivodil krvavé zranění. "Nerozumím svého chování, nejsem takový na hřišti ani mimo něj," kál se hříšník Batiste. Disciplinárnímu trestu se ale nejspíš nevyhne.

Michael Batiste. foto: Reprofoto

Michael Batiste byl v loňském roce vyhlášen nejužitečnějším hráčem řecké ligy a patří mezi nejlepší basketbalisty v Evropě. Na svém kontě má i pětasedmdesát startů ve věhlasné NBA, kde v sezoně 2002/03 nastupoval za Memphis Grizzlies. Ale co předvedl v posledním utkání Euroligy proti Lublani, je neuvěřitelné.

Během vyrovnaného utkání po půl hodině hry se Batiste řítil na koš. Zakončení se mu ale nepovedlo, a tak si vylil zlost na ležícím protihráči, šlápl mu na hlavu. Bezmocný hráč Lublaně Saša Ozbolt se zakrvácenou tváří musel na ošetření. Naštěstí ale utkání dohrál.

Po zápase americký basketbalista netušil, kde se v něm tolik vzteku vzalo a soupeři se omlouval. "Sašo, omlouvám se ti. To jsem nebyl já. Takový nejsem na hřišti ani mimo něj," kál se Batista. Disciplinárnímu trestu se ale nevyhne.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...