Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Židle letěla vzduchem a nepoučitelný Kyrgios se dočkal ojedinělého trestu

Sport

  16:39
ŘÍM - Australský tenista Nick Kyrgios si do svého už tak obsáhlého rejstříku provinění proti tenisovým i mravnostním pravidlům může přidat další. Na turnaji v Římě byl po extempore diskvalifikován přímo na kurtu.

Nick Kyrgios během zápasu s Norem Ruudem v Římě. foto: ČTK

Abychom byli přesnější - Australan nejprve z kurtu dobrovolně odešel a diskvalifikace přišla vzápětí. Co se vlastně stalo?

Kyrgios v zápase druhého kola proti Noru Casperu Ruudovi prohrál první set 3:6, druhý ale získal 7:5 a ani za stavu 1:1 v setu rozhodujícím nebylo nic ztraceno. Vyhlášenému bouřlivákovi ale praskly nervy, když dostal trestný fiftýn za nadávky lajnovému sudímu.

Tenistova raketa šla prudce k zemi, následně Australan odkopl láhev s pitím a na kurt letěla i skládací židlička. „Dávám tomu sto procent, ale tihle dva zk....syni mi to kazí,“ křičel z kurtu Kyrgios směrem k jednomu z pískajících fanoušků. Měl na mysli hlavního a vrchního rozhodčího, který byl ke kurtu přivolán.

Nick Kyrgios s vítězným sombrérem a trofejí z Acapulka
Nick Kyrgios na tiskové konferenci.

Kyrgios asi už tušil, co se bude dít, a tak si za pískotu a nesouhlasných hlasů z publika sbalil svůj bag a jal se k odchodu do šatny. „Mám dost,“ dodal. Rozhodčí tak Kyrgiosovu diskvalifikaci, v tenise ne příliš častý jev, vyhlašoval už pouze před publikem a Casperem Ruudem.

Celý konflikt z Říma si pusťtě zde:

Konflikt se udál jen několik hodin poté, co se Nick Kyrgios v rozhovoru tvrdě pustil do svých slavnějších kolegů.

Světové jedničce Novaku Djokovičovi se vysmál za jeho pozápasové oslavy s tím, že jsou trapné, Rafaela Nadala nazval „ubožákem“ a jeho strýce a trenéra Toniho „idiotem“. Fernando Verdasco je pak podle australského tenisty „nejarogantnějším člověkem, kterého zná“.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...