Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Životu nebezpečný golf. Po hřišti na Floridě si to štrádoval obrovský aligátor

Aligátor, který se procházel na Floridě po golfovém hřišti v roce 2018. Jedná se o stejného? foto: Youtube.comReprofoto

Naples - Že vám na golfovém hřišti hrozí úraz jen letícím míčkem? Kdepak. Na Floridě golfisty vyděsil gigantický aligátor, který jako by z filmu Jurský park vypadl.
  15:40

Místo dřiny na kurtech pózuje fotografům. Odvážné snímky wimbledonské vítězky vyvolaly lavinu nenávisti

Naples je malebné městečko na kraji Floridy, žije v něm něco málo přes 22 tisíc obyvatel. Jednou z jeho hlavních dominant je golf. Naples se přezdívá ‚hlavní světové město golfu’, navíc v počtu obyvatel na golfové jamky je celosvětově na druhém místě. Ve městě je celkem 90 18jamkových hřišť a jedním z nich je také Valencia Golf & Country Club.

Jeden listopadový den však účastníkům přinesl vskutku nevšední zážitek. V té době se Floridou prohnala tropická bouře Eta, která za sebou nechala kromě zaplavených míst a zničených domů také řadu mrtvých a pohřešovaných lidí. Mimo jiné také zmátla místní faunu, která z bezpečí vyrazila zmateně pryč.

Jedním z takto zmatených zvířat byl i aligátor, který si to právě přes zmíněné golfové hřiště namířil. Víc než samotný fakt, že se po golfovém hřišti prochází životu nebezpečné zvíře, však přihlížející zarazila jeho velikost. Vypadal skoro jako nějaký druh dinosaura.

Video z jeho nezvyklé procházky umístili přihlížející na sociální sítě, narazili ale na částečnou skepsi. Spousta lidí totiž nevěřila, že jsou záběry skutečné. Podle nich takto velký aligátor snad ani nemůže existovat.

Jenže existuje. „Jedná se o ikonický druh a výsledek snahy o ochranu přírody. Ale ve zkratce, na tomto aligátorovi není nic neobvyklého,“ vyvrátil pochybnosti na svém Twitteru David Steen, který pracuje v místním výzkumném ústavu a specializuje se právě na obojživelníky.

Obří aligátor na golfovém hřišti nebyl jediným zvířetem, které se za poslední dny rozhodlo na Floridě změnit své místo ve vodě. Úspěšný MMA bojovník Alexej Olejnik na svůj instagramový účet vložil video, kde jeden z aligátorů vylezl z vody a napsal k tomu: „Vítejte na Floridě.“ Nutno ale dodat, že tento exemplář byl oproti tomu z golfu o dost menší.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...