Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Basketbalistu polil pivem. Zmatený důchodce si incident nepamatuje

Sport

  14:15
PRAHA - Bizarní incident byl k vidění během utkání australské basketbalové ligy mezi Illawarrou a Sydney. Jednoho z hráčů tam z čestného sedadla polil pivem starší muž, který posléze v klidu pokračoval v pití. Na incident si údajně nepamatuje.

Marcus Thornton (zády) v konfrontaci s mužem, který jej polil pivem. foto: Deadspin.com

Událost se odehrála ve třetí čtvrtině. Hráč hostů Marcus Thornton ztratil kontrolu nad míčem, zakopl a doklouzal až za postranní čáru. Vtom se na jeho hlavu snesla sprška piva. Vylil ji na něj starší muž, který jeho směrem ještě pronesl pár slov a poté nevzrušeně pil dál.

Ostuda padá na místní soukromou nemocnici, která svým zaměstnancům poskytuje čestná místa přímo pod košem. Třiaosmdesátiletý muž je otcem jednoho ze zaměstnanců a údajně trpí kognitivní poruchou. Alespoň to vyplývá z prohlášení nemocnice, která se za celý incident omluvila. Důchodce, který byl i se svou společnicí vyveden z arény, si prý na nic nepamatuje.

„Celou jeho rodinu nastalá situace velmi mrzí a chystá se zveřejnit vlastní formální omluvu,“ píše se dále v prohlášení. Vedení ligy kauzu nijak řešit nebude, stačí mu příslib, že hříšník už do konce sezony nepřijde ani na jeden zápas.

Útočník má každopádně velké štěstí, že Thornton situaci obdivuhodně ustál. Fanoušci NBA mají jistě v živé paměti nechvalně proslulou rvačku mezi hráči Indiany Pacers a fanoušky Detroitu Pistons z roku 2004. Hromadnou rvačku tehdy odstartoval hozený kelímek s pitím, který přistál na Ronu Artestovi z Indiany.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!