Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Šafářová získala v Québecu titul, duo H+H ve finále padlo

US Open

  20:31aktualizováno  21:54
QUÉBEC - Tenistka Lucie Šafářová se po pěti letech raduje z titulu ve dvouhře na okruhu WTA. Česká fedcupová reprezentantka získala svůj pátý vavřín v kariéře po výhře ve finále v Québecu nad Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu po setech 6:4 a 6:3.

Česká tenistka Lucie Šafářová foto: Reuters

Ve finále čtyřhry v Québecu naopak neuspěly Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Čerstvé vítězky US Open v boji o titul prohrály 4:6 a 3:6 s rusko-australským párem Alla Kudrjavcevová, Anastasia Rodionovová.

Šestadvacetiletá Šafářová čekala na titul ve dvouhře od roku 2008, kdy vyhrála ve Forest Hills. Předtím zvítězila v Estorilu a Forest Hills v roce 2005 a Gold Coast ovládla o rok později. Výhrou v Québecu si vylepšila finálovou bilanci na 5:7.

Šafářová hrála v Québecu finále i v roce 2009, ale tehdy v něm proti Maďarce Melindě Czinkové neuspěla. Letos ale prošla turnajem jistě, set ztratila pouze v semifinále v utkání s domácí Eugenií Bouchardovou. Ve světovém žebříčku se Šafářová díky výhře posune z 48. pozice zhruba k pětatřicátému místu.

Šafářová se poprvé raduje z výhry ve dvouhře pod trenérem Robertem Steckleym z Kanady, s kterým pracuje od Roland Garros. Brněnská rodačka triumfem ukončila špatné období - před Québecem prohrála pět ze sedmi zápasů.

Týden po triumfu na závěrečném grandslamu sezony stříbrné olympijské medailistky Hlaváčková a Hradecká nenaplnily v Québecu roli nasazených jedniček. V utkání s turnajovými dvojkami čtyřikrát ztratily servis, a i když dvakrát uspěly na returnu, prohrály za 68 minut ve dvou setech.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...