Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vítkovice a Znojmo si vyměnily útočníky

Sport

  20:15
OSTRAVA - Útočník Znojma Marek Uram přechází Vítkovic, které jako náhradu přepustily forvarda Juraje Štefanku. Hokejová výměna slovenských reprezentantů potrvá přinejmenším do konce sezony.

Marek Uram odchází do konce sezony ze Znojma do Vítkovic. foto: Radek PetrášekČTK

Pokud se výměna oboustranně osvědčí, mohou funkcionáři po sezoně jednat o přestupu. "Ale zatím jsou takové úvahy předčasné," řekl generální manažer Vítkovic Aleš Pavlík. Oba hráči se v nových barvách představí v úterních extraligových zápasech. Vítkovice hrají v Liberci a Znojmo v Třinci.

Uram se v lednu potýká s poklesem formy a závěr nedělního utkání s Litvínovem dokonce zcela netradičně strávil mezi náhradníky. "Věříme, že u nás ožije. Není pochyb o tom, že to je velice dobrý hokejista," řekl Pavlík.

V extralize letos Uram posbíral 29 bodů, když k sedmi gólům přidal 22 asistencí. Ve Znojmě strávil téměř sedm let, v české extralize nikdy za jiný klub nehrál. Jeho příchod musely Vítkovice kompenzovat členem elitní formace Štefankou. "Rozhodli
jsme se tak po důkladné poradě s trenéry," uvedl Pavlík. Štefanka shromáždil v letošním ročníku jako člen první útočné řady jen o čtyři body méně než Uram. Dal šest branek a na devatenáct přihrál.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.