Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Viviani vyhrál čtvrtou etapu Tour a zkompletoval triumfy ze všech tří Grand Tour

Sport

  17:45aktualizováno  18:04
nancy - Čtvrtou etapu Tour de France s cílem v Nancy vyhrál v hromadném spurtu italský cyklista Elia Viviani a po triumfech na Giru d’Italia a Vueltě si připsal i vítězství na „Staré dámě“.

Elia Viviani se raduje z triumfu ve 4. etapě Tour de France. foto: Reuters

Viviani vyhrál čtvrtou etapu Tour a zkompletoval triumfy ze všech tří Grand Tour

Třicetiletému jezdci pomáhal na posledním kilometru i kolega z týmu Deceuninck-Quick Step Francouz Julian Alaphilippe, jenž tak bez problémů uhájil žlutý trikot lídra.

Olympijský vítěz z dráhového omnia Viviani zvítězil po 213,5 km z Remeše do Nancy v klasickém spurtu pelotonu těsně před Norem Alexanderem Kristoffem a Australanem Calebem Ewanem. 

Čtvrtý skončil vedoucí muž bodovací soutěže Peter Sagan ze Slovenska.

Julien Alaphilippe je prvním Francouzem na Tour de France po pěti letech ve...
První etapu Tour de France vyhrál v těsném spurtu Mike Teunissen před Slovákem...

Po víkendových dvou triumfech týmu Jumbo-Visma tak další dvě etapy ovládli jezdci stáje Deceuninck-Quick Step. 

Pondělní vítěz Alaphilippe vede stále o 20 sekund před trojnásobným mistrem světa v cyklokrosu Woutem van Aertem z Belgie.

Jediný český účastník 106. ročníku Tour Roman Kreuziger dojel v hlavním poli a celkově mu patří 33. pozice.

Středeční pátá etapa zavede peloton do pohoří Vogézy. Na 175,5 km z Saint-Dié-des-Vosges do Colmaru jsou dvě stoupání třetí kategorie a letos poprvé také dvě vrchařské prémie druhé kategorie.

Tour de France - 4. etapa (Remeš - Nancy, 213,5 km):

1. Viviani (It./Deceuninck-Quick Step) 5:09:20, 2. Kristoff (Nor./SAE Team Emirates), 3. Ewan (Austr./Lotto-Soudal), 4. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 5. Groenewegen, 6. Teunissen (oba Niz./Jumbo-Visma), 7. Nizzolo (It./Dimension Data), 8. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 9. Matthews (Austr./Sunweb), 10. Laporte (Fr./Cofidis), ...37. Kreuziger (ČR/Dimension Data) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) 14:41:39, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) -20, 3. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma), 4. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) oba -25, 5. Matthews, 6. Bernal (Kol./Ineos) oba -40, 7. Thomas (Brit./Ineos) -45, 8. Mas (Šp./Deceuninck-Quick Step) -46, 9. Van Avermaet (Belg./CCC), 10. Woods (Kan./EF Education First) oba -51, ...33. Kreuziger -1:19.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!