130 let

Milionová radost | foto: AFP

Vlček: Teď už nemusím dát gól

Sport
  •   10:09
PRAHA - Do klubové historie včera vstoupili všichni fotbalisté Slavie, kteří se podíleli na historickém postupu do Ligy mistrů. Kapitán červenobílých Stanislav Vlček (31) by si ale minimálně zasloužil sochu před novým stadionem v Edenu.

Střelec dvou gólů do sítě Ajaxu Amsterodam patřil společně s brankářem Vaniakem mezi klíčové muže včerejší vítězné odvety.

LN: Jaké jsou první pocity největšího hrdiny večera, který vejde do slávistických dějin?
Nejde o mě, ale o celý tým. Dnes totiž rozhodl výkon celého mančaftu. Nikdo nám dlouho nevěřil. Proto mě zvlášť těší, že jsme to zvládli.

V lize jste se střelecky trápil. Góly jste schoval na tuhle chvíli?
Nic jsem si neschovával. Někdy se to prostě tak semele, že vám to tam začne padat. Protrpěl jsem si svoje, to už je teď pryč. Když nedám do konce kariéry gól, tak mi to bude jedno.

Prožil jste proti Ajaxu životní zápas?
Určitě nejdůležitější. A vstřelit v něm dva góly, to je sen. Sami víte, jak to na nás leželo. Pětkrát se Slavii projít do Ligy mistrů nepovedlo. Stín Šachtaru tam stále někde byl. V kabině jsme byli o poločase takoví zamlklí. Na hřišti to pak naštěstí nebylo znát. Očekávání nyní bylo velké, viděli jste fanoušky.

Co vám proběhlo hlavou po závěrečném hvizdu? Byl jste dojatý?
Jsou to naprosto neuvěřitelné emoce, které s vámi cloumají. Jo, byl jsem dojatý. A teď jsem hlavně hrozně šťastný. Ale asi si to všechno pořádně uvědomím až zítra.

Plánujete nějaký přípitek nebo snad i větší oslavy?
No, přípitek - tohle prostě musíme oslavit. Postup do Ligy mistrů vás nepotká jen tak každý den. Nic jsme sice neměli dopředu domluvené, ale vím, že v naší restauraci U Václava na nás budou čekat.

Autor: Petr Adam
  • Mohlo by vás zajímat