Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vodní slalom 1000 kilometrů od dějiště her? Návrh Brazílie neprošel

Sport

  9:00
RIO DE JANEIRO - Mezinárodní kanoistická federace (ICF) nesouhlasí s návrhem pořadatelů olympijských her 2016 v Riu de Janeiro přesunout závody vodních slalomářů na jih země do více než 1100 kilometrů vzdáleného Foz do Iguacu.

Vodní slalom foto: ČTK

Vyšle proto do Brazílie experty, kteří mají posoudit náklady na vybudování trati na původně plánovaném místě v Riu. Podle originálního projektu měl vodácký kanál vyrůst v oblasti Deodoro na severu Ria de Janeiro. Tato chátrající čtvrť bude za tři roky hostit i šest dalších olympijských soutěží. Pořadatelé premiérových her na jihoamerickém kontinentu ale nedávno oznámili, že má stavba zpoždění.

Náklady na vybudování kanálu se prý vyšplhají na 30 až 70 milionů dolarů, ICF ale věří, že je možno postavit sportoviště olympijských kvalit výrazně levněji. Experti posoudí i cenu, kterou by si vyžádalo stěhování závodů do Foz do Iguacu. Funkcionáři ICF protestují, že odsunutí vodních slalomářů mimo hlavní dějiště by znamenalo "přehlížení našich sportovců a závodů a ohrozilo by budoucnost vodního slalomu v Brazílii".

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...