Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Volejbalisté Budějovic jsou poosmé mistry republiky, Liberec čeká dál

Volejbalisté Českých Budějovic slaví titul mistra republiky foto: MAFRA - Ota Bartovský

LIBEREC - Volejbalisté Českých Budějovic se vrátili po roční pauze na domácí trůn, finálovou sérii zakončili vítězstvím v Liberci 3:2. Loni si Jihočeši nechali vzít mistrovský pohár nečekaně od Ostravy, letos po úvodní prohře s Duklou zvrátili závěrečnou sérii sezony pro sebe 4:1 na zápasy a slaví osmý titul.
  17:42

Liberecká Dukla vládla dlouhodobé části extraligy a v únoru získala Český pohár, jedenáctileté čekání na titul však neukončila. Ve finále play off vyhrála jen první zápas doma, pak skončila její série 32 vítězství a dnes počtvrté za sebou nestačila na kompaktní tým Českých Budějovic. Hlavní liberecký trumf a suverénně nejvíce bodující hráč soutěže Jan Hadrava zůstal až příliš osamocen. Sezonu v beachvolejbalu tak zahájí bez kýžené zlaté medaile.

Konečné pořadí extraligy 2013/14:

1. České Budějovice, 2. Liberec, 3. Zlín, 4. Příbram, 5. Ostrava, 6. ČZU Praha, 7. Benátky n.J., 8. Brno, 9. Odolena Voda, 10. Havířov, 11. Ústí n.L., 12. Staré Město (zachránilo se v baráži s MFF Praha).

Zpočátku pátého finále se ale Hadravovi nedařilo v útoku a Liberec musel improvizovat. Postupně se však liberecký diagonální hráč dostal do pohody a v koncovce úvodní sady právě on proměnil proti trojbloku třetí setbol.

Paradoxně když se Hadrava chytil, začali chybovat jeho spoluhráči. Druhou sadu jasně ovládl Jihostroj 25:15 a domácí kouč Michal Nekola za stavu 1:1 na sety vystřídal nahrávače Janoucha za zkušeného Řezníčka a smečaře Burrowa nahradil Hýský.

Jihočeši však pokračovali v náporu, hráli týmově, zatímco liberečtí smečaři dlouho nebyli tak úspěšní jako Kuliha s Michálkem. Navíc Dukla až do čtvrté sady marně hledala svoji další velkou zbraň obranu. Když se jí začala dařit, vynutila si páté dějství dramatické bitvy. Jihočeši však odskočili v klíčové pasáži na 7:5, náskok už nepustili a sezonu ukončili už dnes pod Ještědem.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 5. zápas:

Liberec - České Budějovice 2:3 (25, -15, -19, 22, -9)

Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 118 min. Konečný stav série: 1:4.

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.