Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Volejbalistky rebelují, odmítají hrát pod trenérkou Krempaskou

Sport

  20:56
PRAHA - Volejbalové reprezentantky, které hrály na mistrovství Evropy v Polsku, nebudou v národním týmu pokračovat, pokud se k němu vrátí trenérka Táňa Krempaská. Podle serveru iDnes.cz to v petici sdělily předsedovi Českého volejbalového svazu Antonínu Léblovi i Krempaské.
Volejbal-ilustrační foto.

Volejbal-ilustrační foto. foto: ČTK

Devětačtyřicetileté Krempaské po šampionátu, na němž český celek obsadil desáté místo, vypršela u reprezentace smlouva. Svaz do konce roku rozhodne, jestli jí nabídne novou. Bývalá vynikající smečařka vede národní tým od roku 2005.

"Jestli se něco podstatného nezmění do příštího roku, všechny hráčky, které byly na mistrovství Evropy, se reprezentace vzdají," řekla blokařka Anna Kallistová. Krempaská netuší, že se proti ní reprezentantky postavily. "Nic jsem o tom neslyšela," uvedla. Také generální sekretář svazu Jan Žižka prohlásil, že o žádné petici neví. Podle Kallistové však předseda ČVS Lébl hodlá nastalou situaci řešit.

Volejbalistky trenérce vyčítají nedostatečnou přípravu na významné turnaje i špatné koučování. "Po čtyřech letech, co to Táňa trénuje, říkáme, že to takhle dál nejde. Výsledky nejsou takové, jaké by být měly. Na velkou akci nejsme nikdy připravené. Táňa není ani dobrý kouč zápasů. Myslíme si, že by trenér měl mít kvalifikaci a zkušenosti s moderním evropským volejbalem, což podle nás Táňa v podstatě nemá," dodala Kallistová.

České volejbalistky čeká příští rok na jaře kvalifikace ME, na podzim pak budou startovat na mistrovství světa v Japonsku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!