Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vondroušová na Kvitovou nenavázala, i ve svém druhém letošním finále prohrála

Sport

  18:25
istanbul - Markéta Vondroušová letos podruhé neodkázala udělat poslední krok k turnajovému prvenství. Po neúspěšném závěrečném duelu v únoru v Budapešti dnes prohrála souboj o titul i v Istanbulu. Finále s Petrou Martičovou z Chorvatska sice výborně rozehrála, ale prohrála 6:1, 4:6 a 1:6.

Markéta Vondroušová foto: ČTK

Kvitová to dokázala. Díky triumfu ve Stuttgartu vyrovnala 27. titulem Mandlíkovou

Levou rukou hrající devatenáctiletá Vondroušová potvrdila účastí ve finále na antuce v Turecku letošní výtečnou formu. Znovu si vylepší žebříčkové maximum a v novém vydání dvouhry WTA by měla být čtyřicátá.

Vondroušová vzala šesté nasazené Martičové hned v první hře servis a rychle vedla 5:0. Sice pak ztratila podání, ale vzápětí ho znovu sebrala soupeřce a uzavřela první set. 

„Hraješ aktivně, perfektně, kraťásky si pomůžeš. Hraj tímhle tempem, tohle je hra, která bude fungovat,“ řekl tenistce o pauze kouč Jan Hernych.

Markéta Vondroušová, v pozadí je nehrající kapitán Petr Pála.
Markéta Vondroušová porazila Rebeccu Marinovou z Kanady 2:0 na sety.

Jenže s tejpem přes levou část pravého stehenního svalu hrající Vondroušová postupně ztrácela. 

Ve druhé sadě prohrávala 1:3, za stavu 4:5 ještě měla šanci, ale ani jeden ze tří brejkbolů nevyužila a od té doby už vládla na kurtu Martičová. V rozhodujícím setu Vondroušová od stavu 1:0 prohrála šest gamů v řadě.

„Užila jsem si to tady, byl to výborný týden,“ řekla Vondroušová při slavnostním ceremoniálu a pogratulovala Martičové k prvnímu triumfu kariéry.

Rodačka ze Sokolova, která zatím jedinou trofej získala před dvěma lety na turnaji v Bielu, by měla příští týden plnit roli nasazené osmičky na turnaji v Praze.

Autor: