130 let

VIDEO: Vondroušová porazila Rumunku Cirsteaovou a poprvé postoupila do osmifinále Australian Open

Sport
  •   6:55
Melbourne - Česká tenistka Markéta Vondroušová postoupila poprvé v kariéře do osmifinále grandslamového Australian Open. Turnajová devatenáctka porazila ve třetím kole v Melbourne Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:2 a 6:4.

Příští soupeřkou jednadvacetileté sokolovské rodačky bude vítězka utkání mezi Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a italskou kvalifikantkou Sarou Erraniovou.

Kvitová po brzkém vypadnutí: Byla to jízda jako na horské dráze, měla jsem vyhrát první set

Vondroušová v duelu s Cirsteaovou, která ve 2. kole vyřadila devátou nasazenou Petru Kvitovou, získala v prvním setu od stavu 1:2 pět her v řadě. Ve druhé sadě vedla 3:1, ale soupeřka srovnala na 4:4. V dlouhé deváté hře vzala Rumunce počtvrté v utkání servis, při svém podáni pak odvrátila se štěstím brejkbol, při kterém Cirsteaová napálila míč na síti do autu, a zápas po hodině a 25 minutách ukončila.

„Snažila jsem se hrát svoji hru, hrát co nejlépe a soustředit se na sebe. Druhý set byl hodně vyrovnaný, v koncovce jsem měla trošku štěstí, ale celkově jsem odehrála skvělý zápas. Jsem z postupu nadšená,“ řekla Vondroušová na kurtu.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 vylepšila své maximum na Australian Open. Dosud na úvodním grandslamu sezony došla nejdále do druhého kola.

Autor: ČTK