Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Vonnová bude mít na lyžařském šampionátu osobní strážce

Sport

  22:02
SCHLADMING (Rakousko) - Americká lyžařka Lindsey Vonnová se bude moci na mistrovství světa ve Schladmingu cítit jako filmová hvězda. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru totiž bude mít po dobu šampionátu k dispozici osobní strážce, kteří se budou starat o její klid a bezpečí.

Lindsey Vonnová. foto: ČTK

Osmadvacetiletá Vonnová bude ve Schladmingu během MS v centru pozornosti. Očekává se, že čtyřtisícové alpské městečko navštíví během příštích týdnů až 400.000 fanoušků, což americkou lyžařku znervóznilo.

"Bude tu neuvěřitelné množství lidí na hodně malém prostoru, takže mi sponzor laskavě najal ochranku, abych se mohla snadněji pohybovat a nedocházelo k žádným nepříjemnostem," uvedla Vonnová na dnešní tiskové konferenci dva dny před úterním startem šampionátu. "Neočekávám tu žádné problémy, ale je lepší se připravit než pozdě honit bycha," dodala vítězka 59 závodů SP.

Vonnová musela také po příjezdu do Schladmingu čelit dotazům na svůj údajný vztah s Tigerem Woodsem, o němž spekulují americká bulvární média. Jeden místní novinář se jí zeptal, zda kvůli ní slavný golfista do Schladmingu přijede. "Panebože, to nevím, vůbec netuším. Měl byste se zeptat jeho," odpověděla se smíchem.

Autoři: ,