Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vosová po OH uspěla i na MS, Sáblíková nedojela

Sport

  18:31
LIMBURG (Nizozemsko) - Olympijská vítězka v silniční cyklistice Marianne Vosová z Nizozemska získala v domácím prostředí i titul mistryně světa. Devátá z časovky Martina Sáblíková závod s hromadným startem nedokončila. Plány rychlobruslařské šampionky na přední umístění zhatil hromadný pád téměř celého pelotonu a závod v průběhu třetího kola vzdala.

Silniční závod cyklistek s hromadným startem na olympijských hrách vyhrála favorizovaná Nizozemka Marianne Vosová před Britkou Armitsteadovou. foto: Reuters

"Koleno mě bolí, ale mám spíš strach trochu ze stehenního svalu, protože je hodně obražený. Ale já myslím, že to bude dobrý," řekl ČTK a Českému rozhlasu viditelně smutná Sáblíková. V pondělí si zřejmě naražené pravé koleno a sval nechá zkontrolovat od lékařů, aby se mohla co nejdříve vrátit k přípravě na rychlobruslařskou sezonu.

"Tentokrát Martina nedojela, ale já jí těžko můžu něco vyčítat. Ona to nezavinila... Snažila se ještě rychle vstát a jet, ale to kolo bylo v takovém stavu, že se prostě dál jet nedalo," řekl k závodu posmutnělý trenér Sáblíkové Petr Novák.

Pětadvacetiletá rodačka z Hertogenbosche Vosová, jež letos získala i cyklokrosový světový titul, dokázala nejlépe zvládnout závěr závodu. V něm se před posledním stoupáním utrhla z pětičlenné vedoucí skupinky a druhou v cíli Rachel Neylanovou z Austrálie nakonec porazila o deset vteřin. Bronz si vyjela Italka Elisa Longová Borghiniová, jež zůstala o dalších osm vteřin zpět.

Nejlepší Českou - a nakonec i jedinou v cíli - byla Martina Růžičková na 42. pozici. Pavlína Šulcová rovněž vzdala.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!