Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vrtulník letěl příliš nízko a zavinil nehodu na Giru. Wackermann si při pádu zlomil nos a možná i obratle

Italský cyklista Luca Wackermann. foto: Twitter.com/ Luca Wackermann

Messina - Špatně odstavená motorka, zaparkovaný kamion na trati a nově i helikoptéra, která byla tak nízko, že poryvem větru odvála italského Lucu Wackermanna v cílové rovině čtvrté etapy Gira d'Italia. Osmadvacetiletý závodník si při nehodě zlomil nos, potloukl si obličej a utrpěl otřes mozku, bezprostředně po incidentu byl i v bezvědomí.
  12:20

Lucu Wackermann byl převezen do nemocnice v italské Messině, kde se podrobí dalšímu vyšetření kvůli podezření na zlomeninu v oblasti bederní páteře.

„Rozplynul se mu jeho sen kvůli něčemu, co mohlo mít mnohem vážnější následky,“ uvedl druhodivizní tým Vini Zabú-KTM, za který Wackermann závodí. Na Giru bývalý juniorský mistr Evropy debutoval.

Zhruba 800 metrů před cílem najel do bariéry také jeho týmový kolega Nizozemec Etienne van Empel, který si však poranil jen prsty na ruce a v závodě může pokračovat.

Kamion přímo na trase

Uplynul necelý měsíc od závodu Kolem Lucemburska, jehož pátou etapu poznamenala hromadná nehoda, kterou zavinil nákladní vůz zaparkovaný přímo v zatáčce. Jezdce donutil zabrzdit ve sjezdu, což zapříčinilo několik pádu, kvůli následným zraněním nemohl tradiční klání dokončit Jevgenij Gidič ze stáje Astana, mezi zapletenými do nehody bylo například také duo worldtourového týmu Bahrajn-McLaren Fred Wright a Santiago Buitrago.

A nešlo o jediný incident v tomto závodě.

Po první etapě uspořádali cyklisté protest proti vozidlům včetně autobusu, která byla zaparkována v prudkém sjezdu a výrazně komplikovala jezdcům nebezpečný úsek.

Těžký pád měl letos před třemi roky Brit Geraint Thomas na Giru d’Italia, kde ho o šance na celkový úspěch připravil špatně zaparkovaný policejní motocykl, v letošním roce naopak musel Thomas ukončit své působení na Giru po najetí na nebezpečně odhozený bidon, který mu způsobil zlomenou pánev.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!