Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vše na jednu medailovou kartu: Záhrobská škrtla obří slalom i týmovou soutěž

Sport

  10:34
GARMISCH-PARTENKIRCHEN/PRAHA - Pravidelná sběratelka medailí ze světových šampionátů se rozhodla, že pro úspěch ve slalomu učiní maximum. Přeloženo do konkrétnější mluvy - česká lyžařka Šárka Záhrobská včera po telefonních linkách prozradila, že proto oželí svůj start v obřím slalomu a také v týmovém závodě.

Šárka Záhrobská. foto: Reuters

Aneb v dějišti mistrovství světa, kde se v úterý rozdávaly první medaile, se představí pouze v kombinaci (11. 2.) a ve slalomu (19. 2.). "Ráda bych se pokusila o další medaili ve slalomu, takže ke splnění téhle touhy hodlám využít všechny své síly," povídala v úterý, kdy si naordinovala volný den.

DÁLE ČTĚTE

"Jelikož necítím šanci, že bych se v obřáku mohla prosadit do elitní desítky, radši se soustředím na slalom. Příprava na obří slalom by spolkla tak dva tři dny a ty radši využiju k přípravě na slalom," vysvětlovala nejlepší česká lyžařka. Do Garmisch-Partenkirchenu přicestovala až v pondělí a ubytovala se asi 20 minut jízdy za městem.

"V Garmischi je moc lidí, já mám radši klid," vysvětlovala zmíněnou volbu. "Dvacet minut nepovažuju za žádnou vzdálenost, navíc tady máme velmi dobré podmínky pro trénink. Všude to je odsud jen kousek." Záhrobská si zatím ani neprohlížela obávanou sjezdovku, po níž se v pátek spustí do prvního dílu kombinačního závodu. "Znám ji ale z minula a vím, že je velmi náročná, řekla bych až neklidná. Je na ní poměrně špatná viditelnost, protože leží i za slunečního svitu celá ve stínu."

Šárka Záhrobská.

Záhrobská hlavně doufá, že trať bude náležitě preparovaná, a že se tudíž sjezd pojede v optimálních podmínkách. Z průměrných výsledků letošní sezony si lyžařka příliš těžkou hlavu nedělá, protože prý věří, že s trenérem Pavlem Šťastným nastoupili při změně techniky dobrou cestu.

"Připomínám, že neměním svůj styl, ten měnit ani nejde. Učím se akorát určité nové věci v technice. Určitě se už lepším, ale pohyby ještě nemám úplně zautomatizované, takže vím, že je přede mnou ještě poměrně dost práce. I přesto si myslím, že moje šance na medaili ve slalomu je tady v Německu celkem reálná. Ostatně kvůli tomu jsem sem přijela. Navíc mě určitě povzbudilo i páté místo z posledního slalomu."

V pátek oslaví Záhrobská 26. narozeniny, ale velké oslavy prý nechystá. "Pátek bude hodně náročný, takže si s lidmi z týmu sednu až večer a trochu popovídáme. Snad budu mít důvod k dobré náladě..."

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!