Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Vstupenky na olympijské hry už jsou v České republice

Sport

  14:36
Originály olympijských vstupenek pro hry v Soči 2014 už jsou v Praze. Na Český olympijský výbor dorazilo z Ruska celkem 8 tisíc vstupenek, které dostal přidělené pro české fanoušky.

Vstupenky do Soči foto: ČTK

Zájemci si vstupenky již od února objednávali zájemci buď v zájezdových balíčcích cestovních kanceláří IB Travel a SLAN tour, nebo přímo on-line na www.olympic.cz/vstupenky.

Nyní tedy začne distribuce vstupenek. Z kvóty 8 tisíc kusů je zatím prodáno přibližně 80 procent. Zájemci však stále seženou vstupenky na většinu soutěží včetně hokeje. „Velmi rychle se prodává například rychlobruslení,“ upozorňuje Blanka Konečná, manažerka ticketingu ČOV.

Za nejnižší ceny se dají sehnat na závody skeletonistů a běžců na lyžích, naopak nejvíce stojí tradičně oba ceremoniály. Každý zájemce potřebuje ke vstupence i bezplatný „Spectator Pass“, o který lze zažádat online.

Pro fanoušky, kteří nevyrazí až do Ruska, chystá Český olympijský výbor v průběhu her unikátní Olympijský park v Praze na Letné, kde si kromě sledování soutěží na obřích videostěnách budou moci i sami zasportovat.

"Uvědomujeme si, že je Soči hodně z ruky,“ říká Alexander Kliment, tiskový mluvčí ČOV. „Proto jsme pro fanoušky, kteři se tam nevydají, připravili právě Olympijský park na Letné. Vstupné bude jen symbolické, děti do patnácti let neplatí nic."

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...