Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vuelta měla volný den. Kreuziger sbírá síly na další etapy

Tour de France

  20:00
ZARAGOZA (Španělska) - Především k důkladnému odpočinku využil český cyklista Roman Kreuziger volný den na Vueltě. Jezdec stáje Saxo-Tinkoff po víkendové krizi přečkal pondělní náročnou desátou etapu a po leteckém přesunu pelotonu z Granandy do Zaragozy vynechal dnešní prohlídku trasy pro středeční časovku jednotlivců.

Český cyklista Roman Kreuziger foto: ČTK

"Dnešek volna jsem přivítal, celý den odpočívám," uvedl Kreuziger na svém webu. Trať časovky si prý projeli jen jeho stájoví kolegové Nicolas Roche a Rafal Majka. "Já měl po dohodě s týmem absolutní volno," dodal s vysvětlením, že se rozhodl šetřit síly, aby mohl v dalších etapách pomáhat týmu. Pátý muž celkového pořadí letošní Tour de France po víkendu nabral na nejlepší už více než třičtvrtěhodinovou ztrátu a přiznal, že už je hodně unavený.

"Ale z toho, že jsem vypadl z pořadí, nedělám tragédii. To se prostě může přihodit každému a horší by bylo, kdyby se mi to stalo jako lídrovi," uvedl. Kreuziger zdůraznil, že do závodu nevstupoval v pozici lídra stáje. "Já jel na Vueltu s tím, že se rozjedu a pak uvidím, na co to bude stačit. Nevyhlašoval jsem, že budu bojovat o čelní příčky," řekl Kreuziger.

Z týmového pohledu proto zatím hodnotí prestižní závod velmi dobře. "Vybojovali jsme dvě etapová vítězství, Nicolas už měl všechny dresy, což musíme brát jako úspěch. Nico je hodně namotivovaný, v horách mu to jde a určitě má na hodně dobrý výsledek," pochválil Roche, kterému v průběžném pořadí patří třetí místo se ztrátou 53 sekund na vedoucího Američana Chrise Hornera.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!