Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

VÝHLED 2011: Rok, kdy zase nepřijede boxer Mike Tyson

Davis Cup

  18:00
PRAHA - Sportovní rok 2010 končí a na dveře už klepe ten následující. Lidové noviny se spolu s věštci pokusily dát dohromady seznam nejdůležitějších událostí, které nás čekají. A rozhodně se máme na co těšit...

Mike Tyson poslán k zemi Kevinem McBridem. foto: Reprofoto

Už leden přinese velké události, které budou určovat chod českého sportu v následujících letech. Boj o Sazku vrcholí. Penta žaluje Vítka, Vítek Pentu a Aleš Hušák všechny – Vítka, Pentu i ministra Kalouska, Českou republiku, všechna média a nakonec i svaz stolního tenisu, jehož představitelé ze strachu o budoucnost ukradli alespoň pro mládež pingpongové míčky z losovacího osudí. Z bezpečnostních důvodů další losování probíhají na Menorce, kde má Hušák svoji vilu.

Rok 2010 v obrazech

Lukáš Bauer vyhraje potřetí Tour de ski. Tři dny po konci závodů vyšplhá na slavný kopec Alpe Cermis na pokraji celkového vyčerpání i první česká žena.

Děti v motolské nemocnici si pořádně oddechnou. Mike Tyson v únoru do Prahy opět nedorazí. Nevyjdou ani následné snahy dalších promotérů – Josefa Jindry a Jirky Pomejeho.

NEPŘEHLÉDNĚTE

Březen bude ve znamení velkého charitativního koncertu na konto věřitelů libereckého šampionátu. Kromě největších star českého showbyznysu, jako jsou Michal David, Dáda Patrasová, Maxim Turbulenc nebo Iveta Bartošová, ve Vesci vystoupí i hudební kometa – duo Pepa a Katka s novým hitem "Dávej, ber... třeba mě svlíkni z kůže".

Úspěch akce zkalí pouze fakt, že devadesát procent vybraných peněz dostane moderátor Leoš Mareš. Snaha Kateřiny Neumannové ale natolik obměkčí politickou garnituru, že pro ni připraví teplé místečko na Státním fondu životního prostředí. Manažer Jindra souhlasí.

Jaromír Bosák.

Cenu Thálie získá recitál "Párek nezaskočí..." Jaromíra Bosáka a Vladimíra Táborského.

Tigeru Woodsovi se vrátil sexuální apetit i forma. Zkraje roku nejprve oficiálně představí své nové spolubydlící – národní tým švédských volejbalistek – a poté s ohromným náskokem vyhraje všechny major turnaje v sezoně.

Geniální stratég v čele fotbalové reprezentace Michal Bílek španělskou jedenáctku notně zaskočí. Jeden útok střídá druhý a na hřišti je opravdu na co se koukat. Soupeř má po vítězství 5:0 prakticky jistý postup na mistrovství Evropy a Ivan Hašek ze zoufalství zakládá čtvrtou pražskou Bohemku.

Plzeň i přes odečet bodů překvapivě získává hokejový titul a celé Česko obletí fotka rozesmátých kamarádů Tomáše Vlasáka a Stanislava Šulce. Dva dny po konci soutěže ale ředitel extraligy objeví další nesrovnalosti v registracích. Celá liga se bude opakovat v letních měsících a konečně ji vyhraje Sparta.

Slavia - Sparta (Tomáš Řepka).

Sparta obhájí i fotbalový titul brankou Tomáše Řepky, kterého prvoligoví hráči opět zvolí Sympaťákem roku. Předávání poháru doprovází skandální incident, když Řepka plivne na místopředsedu svazu Dalibora Kučeru. "Nebylo v tom nic osobního, spletl jsem si ho s Volešákem," dušuje se řízný obránce.

Tour de France bude opravdu mimořádně vyrovnaná. Půlka pelotonu si uměla sehnat "zkažené maso", na které jel v minulém ročníku vítěz Alberto Contador.

Z důvodu nedostatku peněz se v Česku spojí fotbalový a hokejový svaz. Nejvyšší šéf spolku českomoravsko-fotbalovo-hokejového Ivan Hašek se z úcty k hokejistům nechá oslovovat titulem "král".

Dominik Hašek po senzačním zisku Gagarinova poháru v Kontinentální lize ohlašuje konec kariéry. O týden později oznamuje velký comeback do českého hokeje. Spolu s Jaromírem Jágrem bude hrát za prvoligové Kladno.

Josef Váňa vyhraje poosmé Velkou pardubickou. Stanislav Šulc zjišťuje, že žokej je ve skutečnosti ještě o patnáct let starší.

Češi postupují až do finále Davis Cupu. Na poslední chvíli ale dojde k výměně na postu nehrajícího kapitána. Boss tenisového svazu Ivo Kaderka jednomyslně zvolil největšího odborníka v zemi, prezidenta Václava Klause. Účast v sobotní čtyřhře po boku Tomáše Berdycha mu naštěstí rozmluví manželka Livie.