Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Vyhozený Räikkönen: Ve formuli 1 zůstanu jen ve špičkovém týmu

Sport

  14:48
SUZUKA - Bývalý mistr světa Kimi Räikkönen zvažuje své další působení ve formuli jedna. Pro nadcházející sezonu už s ním nepočítají ve Ferrari, kde ve středu podepsal tříletý kontrakt Fernando Alonso, a finský pilot naznačil, že může z nejprestižnějšího motoristického podniku odejít.

Kimi Räikkönen se schovává v garáži svého týmu při pátečním tréninku na VC Německa. foto: ČTK

Räikkönen prý přijme jen nabídku od týmu, se kterým bude mít možnost bojovat o titul. Nejvíce se spekuluje o jeho návratu do McLarenu, za který jezdil v letech 2002 až 2006.

"Možná budu závodit, možná ne. Bez auta se šancí na výhru v šampionátu to ale nemá smysl," prohlásil v Suzuce tři dny před Velkou cenou Japonska. "Vždycky jsme měli dobrý vztah (s McLarenem), zatím jsem o tom ale moc nepřemýšlel. Nevím, co se stane," dodal.

Brzy třicetiletý Fin si pohrává i s myšlenkou vstupu do šampionátu v rallye. V srpnu se dokonce zúčastnil domácí Finské rallye, závod ale nedokončil.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...