Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Výluka v NBA pokračuje, hráči návrh nepřijali

Sport

  9:05
NEW YORK - Majitelé klubů NBA a představitelé hráčské unie se ani po čtvrtečním jedenáctihodinovém jednání nedohodli na ukončení výluky. Vedení ligy basketbalistům předložilo upravený návrh na zkrácenou sezonu, která by začala 15. prosince a každý tým by odehrál 72 zápasů. Hráči novou verzi kolektivní smlouvy odmítli s tím, že se vyjádří během několika dnů.

Basketbalová hvězda Miami LeBron James foto: ČTK

Šéf hráčské unie Derek Fisher novinářům řekl, že upravená nabídka neřeší všechny potřebné systémové problémy, které jsou pro hráče důležité. "Proto jsme se pro tuto chvíli rozhodli rozhovory ukončit a udělat krok zpět," prohlásil Fisher. "Během příštích dnů se s hráči sejdeme a budeme o tom diskutovat," dodal.

Výluka v NBA trvá od konce června. Zámořská liga měla začít i s českým nováčkem Janem Veselým, kterého draftoval Washington, 1. listopadu. Ve sporu jde především o rozdělení příjmů ligy v celkové výši 4,3 miliardy dolarů.

Čeká se na hráče

Vedení soutěže v nejnovější verzi upravené kolektivní smlouvy udělalo drobné systémové ústupky hráčům, ale ne takové, jaké si představovali.

"Netroufnu si odhadnout, co hráčská unie udělá," konstatoval komisionář NBA David Stern. "Můžu jen doufat, že události příštího týdne nám umožní v polovině prosince zahájit sezonu se 72 zápasy," dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!