Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vyřadil Federera. Teď jde Berdych na Djokoviče

Sport

  12:05
CINCINNATI - Soupeřem Tomáše Berdycha v semifinále turnaje Masters v Cincinnati bude světová jednička Novak Djokovič. Srbský hráč zdolal v pátek Francouze Gaëla Monfilse, který mu jako první v soutěži dokázal vzít set, 3:6, 6:4, 6:3.

Tomáš Berdych. foto: ČTK

Berdych se utká s Djokovičem poosmé v kariéře, dosud s ním šestkrát prohrál, včetně posledních čtyř zápasů. Jedinou výhru ve vzájemných utkáních slavil rodák z Valašského Meziříčí loni v semifinále Wimbledonu.

V dnešním semifinále se Berdych pokusí uštědřit Djokovičovi druhou porážku v sezoně, v níž čtyřiadvacetiletý Srb prohrál pouze se Švýcarem Rogerem Federerem v semifinále Roland Garros.

ČTĚTE TAKÉ

Právě bývalou světovou jedničku Federera pětadvacetiletý český tenista vyřadil v Cincinnati v boji o semifinále. V pátečním utkání dominoval na podání a nečelil ani jednou brejkbolu, zatímco sám jich pět využil.

"Hodně jsem na servisu po Wimbledonu zapracoval," uvedl Berdych, jenž načal čtvrtou stovku výher na okruhu ATP. Bilanci v zápasech s držitelem rekordních šestnácti grandslamových titulů Federerem si vylepšil na 4:9.

Berdych byl lepší, uznal Federer

"Šlo to celkem hladce, servisem jsem si dost pomohl. Díky tomu si pak víc věřím a víc si při úderech dovolím, hlavně při druhém podání," řekl devátý hráč světa, jenž si zahraje semifinále pošesté v sezoně.

Federer uznal, že ho Berdych přehrál. "Nepovedlo se mi dneska přečíst jeho podání, takže jsem si nemohl vypracovat víc příležitostí a dostat se do výměn při jeho servisu. Podával výborně, hrál dobře. Dneska byl lepší," prohlásil Švýcar, který v Cincinnati obhajoval vítězství z posledních dvou let a turnaj vyhrál celkem čtyřikrát.

Berdychův výkon ocenil i jeho další soupeř Djokovič, který ve třetím kole vyřadil Radka Štěpánka. "Porazil Federera celkem v pohodě. Mimořádně se mu dařily údery," konstatoval suverén sezony, který usiluje o šestý letošní titul z turnaje v Masters. V Cincinnati však ještě nikdy nevyhrál, v roce 2008 byl ve finále. "Určitě bude hrát agresivně, bude to další velký souboj," řekl Djokovič k duelu s Berdychem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!