Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Vyšehradskou zatáčku zvládneme, věří trenér veslařů Cambridge

Sport

  14:25
PRAHA - Osmiveslice Cambridge přijede podle trenéra Chrise Nilssona do Prahy na 97. ročník Primátorek pro výhru.

Veslování. foto: ČTK

I když spolu posádka od triumfu nad Oxfordem na začátku dubna neseděla, kouč věří, že jeho tým zvládne 6. června zatáčku pod Vyšehradem a ukončí nadvládu Dukly. Pražský tým vyhrál prestižní závod třicetkrát po sobě.

Loď Cambridge v Praze startovala již v roce 2003 a ve finále dojela poslední. Posádka se nedokázala vypořádat právě s atypickou zatáčkou pod Vyšehradem. "U předchozího startu jsem nebyl, ale vím, že máme co napravovat. Chceme vyhrát," uvedl Nilsson na webu závodu.

Osmiveslice Cambridge (vlevo) a Oxfordu.

Nilsson věří, že zatáčku tentokrát jeho svěřenci zvládnou. "Myslím, že to pro nás nebude problém. Na zatáčky jsou naši kluci zvyklí z Temže, kde jsou podmínky ještě náročnější kvůli přílivu a odlivu. Nebojím se, že bychom to nezvládli," konstatoval trenér.

Od závodu s Oxfordem spolu posádka Cambridge netrénovala. Závodníci museli plnit studijní povinnosti a zvládnout zkoušky, aby mohli na univerzitě studovat i příští rok. Nilssona to nijak netrápí.

"Poslední zkoušky mají dva dny předtím, než odcestujeme do Prahy. Všichni se ale věnují tréninku individuálně a kromě toho, že budeme trénovat ještě na Vltavě před závodem, se na vodě potkáme dvakrát. Na našich ambicích to ani v nejmenším nic nemění," uvedl Nilsson.

Letos na Temži vyhrála Cambridge nad Oxfordem o loď a půl. Posádka byla složena ze čtyř Angličanů, tří Kanaďanů a dvou Američanů.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč