Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Vyzyvatel Chisora se postaví Kličkovi. Nejsem snílek, ten titul chci, tvrdí

Sport

  18:50
MANHEIM/PRAHA - Sotva odešel z boje o titul v boxu se svěšenou a pomlácenou hlavou americký tvrďák Shannon Briggs, objevil se před rodinným trezorem Kličků plným mistrovských pásů další soupeř. Neporažený mladík Dereck Chisora vyzval Vitalijova bratra Vladimira. "Jsem kombinací těch nejlepších," nastiňuje Brit se zimbabwejskými kořeny sebevědomě svou hlavní přednost.

Vladimir Kličko (vlevo) a Derek Chisora na tiskové konferenci foto: Reuters

187 centimetrů vysoký bojovník je mezi profesionály suverénní: zvítězil ve všech ze svých čtrnácti profesionálních duelů, leč nikdy se nepostavil žádnému soupeři z elitnímu dvacítky žebříčku. Možná trochu překvapivě je tak tím prvním samotný král těžké váhy, s nimž se střetne necelé dva týdny před Vánocemi v německém Mannheimu.

Šestadvacetiletý Chisora však o své volbě nepochybuje. "Nechci se vyhýbat boxerům ze špičky. Pokud mám prohrát - a vážně o to nestojím -, ať je to s tím nejlepším," uvedl na tiskové konferenci. "Tvrdě jsem na sobě pracoval, proto jsem si svou příležitost vysloužil tak brzy."

Závěr posledního Chisorova zápasu se Sextonem


O tom, proč je právě on nejvhodnějším z posledních kandidátů na boj o titul, má jasno: "Dejte dohromady část Mikea Tysona, Muhammada Aliho, Larryho Holmese, část Franka Bruna, Lennox Lewise a vyjde vám jedno jméno... Dereck Chisora," představil svou osobu srovnáním s legendami rohovnického sportu.

"Mám Tysonovy úhyby, Holmesovu ránu, Aliho práci nohama, psychiku Bruna a kombinaci úderů jako Lennox Lewis... Bože, to je něco," nadchnul se rodák z Afriky při přednesu výčtu svých silných stránek. 

Odborníci však mají navzdory jeho slovům o výsledku měření sil jasno a zdá se, že ani favorizovaný Vladimir Kličko si komplikace při cestě za 56. vítězstvím  kariéry nepřipouští. Obrovitý Ukrajinec v rozhovoru pro Sportsillustrated již hovořil o dalším soupeři: "Velmi rád bych se utkal s Adamkem. Šel hodně nahoru," uvedl šampión nejtěžší váhové kategorie.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!