Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Washingtonu v NBA nepomohl další triple double Westbrooka, Denver uspěl ve Philadelphii

Basketbalista Russell Westbrook. foto: Reuters

NEW YORK - Basketbalisté Philadelphie podlehli v NBA na palubovce Denveru 95:104 a utrpěli druhou porážku za sebou. Nuggets vedli nad lídrem Východní konference až o 25 bodů. Zazářil především autor 30 bodů Jamal Murray. Michael Porter Jr. zaznamenal 21 bodů a 12 doskoků, Nikola Jokič nasbíral 21 bodů a 10 doskoků.
  9:00

Murray i Porter dali po pěti trojkách a domácí uspěli přesto, že ztratili 20 míčů. Nová posila Aaron Gordon zaznamenal šest bodů, další akvizice JaVale McGee zatím nenastoupil. Utkání sledovali poprvé v sezoně diváci, jichž se v denverské Ball Areně sešlo přes tři a půl tisíce.

Westbrook zapsal mimořádný triple double, Satoranského body Chicagu nestačily

Philadelphia, která stále postrádá zraněného Joela Embiida, má nyní v čele Východní konference stejnou bilanci jako rozjetý Brooklyn. Denver je na západě pátý.

Další triple double si připsal Russell Westbrook, který zaznamenal 22 bodů, 15 doskoků a 14 asistencí, ale Washington podlehl 104:114 v Charlotte. Westbrook dosáhl triple doublu posedmé z posledních 10 zápasů a posedmnácté v sezoně, Wizards nicméně rovněž sedm utkání z posledních deseti prohráli.

Střelecky Washington táhl Rui Hačimura, který dal 30 bodů. Vítězové se při absenci LaMela Balla, jenž má zlomenou ruku, spoléhali na Terryho Roziera (27 bodů) a Gordona Haywarda (26 bodů a 11 doskoků). Devonte’ Graham přidal za Hornets 17 bodů. Wizards nastoupili bez hvězdného Bradleyho Beala, jehož trápí naražený bok.

Satoranský dal osm bodů, Chicago ale prohrálo. Kouč San Antonia Popovich tak s týmem nasbíral 1300 vítězství

Překvapení dne se zrodilo v Los Angeles, kde domácí Clippers podlehli Orlandu 96:103, když promrhali šestnáctibodový náskok. Utkání s outsiderem, v němž jim chyběl Paul George, ztratili ve druhém poločase, který prohráli 45:66. Clippers nestačilo ani 28 bodů Kawhiho Leonarda.

Orlando, které se před uzávěrkou přestupů zbavilo trojice Nikola Vučevič, Evan Fournier a Aaron Gordon a na východě je předposlední, uspělo teprve potřetí z posledních deseti duelů.

Phoenix zvítězil nad Atlantou 117:110. Střelecky se mohl spolehnout na Devina Bookera s 21 a Daria Šariče s 20 body, Jae Crowder přidal 19 bodů. Mladík Deandre Ayton si připsal 13 bodů a 14 doskočených míčů.

Atlantě nestačilo 22 bodů Bogdana Bogdanoviče, 19 bodů a 13 asistencí Trae Younga nebo 16 bodů a 16 doskoků Clinta Capely. Suns uspěli potřetí v řadě a na západě jsou druzí se ztrátou tří utkání na první Utah. Hawks drží s bilancí 23-24 šestou pozici na východě.

Autor: