Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Westbrook v NBA tentokrát nezářil, zůstal bez asistence a byl vyloučen

Sport

  10:10aktualizováno  10:19
NEW YORK - Rozehrávač Oklahomy Russell Westbrook pro jednou nebyl v basketbalové NBA v centru pozornosti kvůli hvězdnému výkonu. V nepovedeném utkání týmu Thunder v Memphisu sice stihl nastřílet 21 bodů, ale nepřipsal si ani jednu asistenci a ve třetí čtvrtině mu rozhodčí odpískali dvě technické chyby v rychlém sledu a byl vyloučen. Hosté už v té době prohrávali 45:61 a bez svého lídra nakonec utrpěli debakl 80:114.

Ilustrační foto. Russell Westbrook. foto: ČTK/AP

Nejlepší ligový střelec Westbrook v této sezoně patnáctkrát zaznamenal ceněný triple double a v průměru připisuje téměř 11 asistencí na zápas, ale tentokrát za 21 minut hry nepřihrál spoluhráčům ani na jeden koš. Na 21 bodů spotřeboval 19 střel z pole a deset trestných hodů, k tomu doskočil pět míčů.

Washington se po další výhře bez Satoranského blíží play off NBA

Zhruba v polovině třetí čtvrtiny šel domácí JaMychal Green házet trestné hody. První minul, což Westbrook oslavil máchnutím ruky a zřejmě i komentářem, protože nesouhlasil z předchozím výrokem rozhodčích. Za to dostal technickou chybu, což ho rozčílilo tak, že si vykoledoval další a musel do sprch.

„Je šílené být vyloučen takovým stylem, když jsem ani nic neudělal. Rozhodčí mi neměří stejným metrem jako ostatním,“ rozčiloval se po utkání Westbrook, který už v sezoně dostal deset technických chyb. „Dostávám jich tolik jen za řeči. Už nemůžu říct vůbec nic, i když to schytám pokaždé, když jdu na koš,“ dodal.

Byl i tak nejlepším střelcem svého týmu, v domácím celku se ale hned tři hráči dostali přes dvacet bodů - Marc Gasol (25), Troy Daniels (22) a Zach Randolph (21). Trenér David Fizdale mužstvo pochválil hlavně za defenzivu. „Potěšilo mě to nasazení. Hráli jsme tvrdě, sprintovali do obrany, vrhali se na palubovku po volných míčích,“ řekl.

Mistrovský Cleveland přehrál hosty z Bostonu 124:118. Kyrie Irving se na tom podílel 32 body a 12 asistencemi, Kevin Love přidal 30 bodů a 15 doskoků. LeBron James nasbíral 23 bodů a 11 asistencí a dva doskoky jej dělily od zisku triple doublu. Celtics nestačil další skvělý výkon Isaiaha Thomase, jenž si připsal 31 bodů a devět asistencí.

Poslední tým Západní konference Phoenix si vyšlápl na druhý celek Východní konference Toronto. K výhře 99:91 vedl domácí zejména Eric Bledsoe s 22 body a 10 asistencemi, Devin Booker nastřílel 19 bodů. Celý tým Raptors si dohromady připsal jen deset asistencí. Blamáž neodvrátili ani Kyle Lowry a DeMar DeRozan, kteří nastříleli po 24 bodech.

Výsledky NBA

Charlotte - Miami 91:82, Cleveland - Boston 124:118, LA Lakers - Dallas 89:101, Memphis - Oklahoma City 114:80, Phoenix - Toronto 99:91, Utah - Philadelphia 100:83.

Autor: