130 let
Serena Williamsová

Serena Williamsová | foto: ČTK

Williamsová válcuje soupeřky. Na Turnaji mistryň podruhé zvítězila

US Open
  •   18:23
ISTANBUL - Americká tenistka Serena Williamsová vyhrála na Turnaji mistryň v Istanbulu i své druhé utkání bez ztráty setu. Po úterním triumfu nad Němkou Angelique Kerberovou zdolala Číňanku Li Na 7:6, 6:3 a je na cestě do semifinále. Kerberová dnes nevyužila dva mečboly proti světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska a prohrála 7:6, 6:7 a 4:6.

Na favorizované Williamsové jako by se stále projevovalo, že od triumfu na US Open na začátku září nehrála. Proti Číňance, se kterou má po dnešku výrazně aktivní bilanci 6:1 na zápasy, ztrácela nezvykle často podání a první sadu ovládla až v tie-breaku.

Williamsová předvedla šest dvojchyb a vyhrála jen 51 procent míčků po svém prvním podání. "Při servisu jsem se nemohla trefit. Pokaždé když jsem nezahrála aut, byla jsem tím překvapená. Ale z dnešního zápasu si můžu odnést právě to, že jsem schopná vyhrát i se servisem, který je proti mému obvyklému nulový," řekla.

I ve druhém setu vítězka letošního Wimbledonu a olympijských her nedokázala nejprve potvrdit při svém podání vedení 2:0. Nakonec však sadu zvládla za 54 minut, když po dvou nevyužitých mečbolech při servisu soupeřky předvedla při vlastním podání čistou hru.

Uspěla i Azarenková

Azarenková prohrála vyrovnaný první set plný povedených výměn až v tie-breaku 11:13, přestože ve zkrácené hře vedla již 6:2. V druhé sadě ale další zaváhání nedopustila a při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky, aby pak další tie-break ovládla.

Po bezmála 140 minutách tak obě hráčky nastoupily do třetí sady, kterou Běloruska zvládla v poměru 6:4. "Musela jsem dnes předvést to nejlepší, co umím. Jsou tady samé výborné hráčky a Angelique hrála opravdu skvěle. Při prvním tie-breaku předvedla několik skvělých úderů a já naopak chybovala," řekla Azarenková EuroSportu.

Autor: ČTK