Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Woods je navzdory aférám stále nejlépe vydělávajícím sportovcem

Sport

  19:50
DETROIT - Navzdory mimomanželským aférám, které měly vliv na jeho obraz na veřejnosti i kvalitu hry, zůstává golfista Tiger Woods nejvíce vydělávajícím americkým i světovým sportovcem.

Tiger Woods na US Open foto: ČTK

I když jeho příjmy oproti loňskému žebříčku klesly, stále s celkovým výdělkem 90,5 milionu dolarů jasně vévodí pořadí, které každoročně sestavuje americký magazín Sports Illustrated.

Čtyřiatřicetiletý Woods je v čele žebříčku posedmé za sebou, tedy po celou dobu, co ho Sports Illustrated vytváří. Jeho příjmy nicméně neustále klesají - oproti loňsku o 10 procent, oproti roku 2008 dokonce o čtyřicet. Tehdy si na startovném, bonusech a reklamě vydělal 127,9 milionu dolarů.
Tiger Woods.
Woodsovy příjmy pro letošní žebříček tvoří 20,5 milionu přímo z golfových turnajů, zbývajících 70 milionů pochází z reklamy. Výdělky z této oblasti byly ovšem nižší o 22 milionů než v loňském seznamu.

I tak si ale slavný Woods, jenž si dal po provalení svých nevěr loni v listopadu pětiměsíční pauzu od golfu a od dubnového comebacku marně čeká na turnajovou výhru, stále udržuje výsostné postavení mezi svými krajany. Jeho rival Phil Mickelson na druhém místě žebříčku si vydělal téměř o 30 milionů dolarů méně (61,7 milionu).

V mezinárodním žebříčku vede Federer
Třetí místo okupuje profesionální boxer Floyd Mayweather Jr. (60,25 milionu) před novou posilou Miami LeBronem Jamesem (45,8 milionu). "King James" je nejlepší ze skupiny čtyř basketbalistů z NBA, která je tak v top ten nejpočetněji zastoupenou soutěží.
Roger Federer

V žebříčku mezinárodních sportovců vystoupal z devátého místa na první tenista Roger Federer. Švýcarský rekordman v počtu grandslamových titulů zdvojnásobil své příjmy oproti loňskému seznamu a výdělkem 61,8 milionu sesadil z prvního místa fotbalistu Davida Beckhama, jenž byl v čele dva roky po sobě. Před anglického záložníka (40,5 milionu) se letos ještě dostal nejlepší fotbalista světa za rok 2009 Lionel Messi z Argentiny (44 milionů).

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...