Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Woods má nejhorší policejní snímek historie. Je mu opravdu 41 let a zvedne se ještě?

Sport

  8:59
PRAHA - Američan Tiger Woods byl prototypem dokonalého sportovce. Jenže jednačtyřicetiletá golfová legenda zažívá v poslední dekádě spíše postupný sešup. Dalším střípkem do této mozaiky je jeho pondělní zatčení.

Tiger Woods a srovnání s Garfieldem. foto: Twitter

Woods usnul za volantem svého vozu na kraji silnice. S přivolanou policejní hlídkou spolupracoval, očividně ale nebyl ve své kůži. Dechová zkouška nepotvrdila, že by byl pod vlivem alkoholu, vítěz 14 turnajů Major a 79 na okruhu PGA následně do protokolu přiznal užití čtyř léků, mezi nimi i vicodin.

Všechny má na předpis a mají mu pomoct překonávat bolest po operaci, při které mu lékaři 20. dubna odstranili poškozenou meziobratlovou ploténku.

A byť se mu dá v tomto ohledu věřit, pondělní incident dokonale zapadá do profilu pomalu, ale jistě vyhasínající globální hvězdy.

Tiger Woods při zatýkání policií.
Tiger Woods po zatčení na policii v Palm Beach.

Rodák z Cypress v Kalifornii je momentálně na světovém žebříčku až číslem 876, poslední velký turnaj vyhrál v roce 2013, kdy se také stal naposledy hráčem roku na okruhu PGA.

Už tehdy ale byla výkonnostní křivka druhého nejbohatšího sportovce všech dob (dle časopisu Forbes si za kariéru přišel na 1,6 miliardy dolarů) na cestě dolů. Dle USA Today vše začalo v roce 2006, kdy zemřel jeho otec, se kterým měl velmi blízký vztah.

„Začal vnitřní boj s jeho démony,“ napsal deník. O tři roky později došlo na známou bouřlivou hádku s manželkou Elin Nordegrenovou kvůli jeho nevěrám, rozvod následoval v roce 2010. Není bez zajímavosti, že poslední turnaj kategori Major vyhrál Woods v roce 2008.

29.května 2017 v 18:43, příspěvek archivován: 01.června 2017 v 16:59

Hope for Tiger? On May 7th, John Daly won his first tournament in 13 years. It's possible to come back from a mugshot. https://t.co/qdluROp4Jk

US Today a s ním i Washington Post se ve středu zaměřili na policejní snímek Woodse po jeho zadržení. Ten se totiž musí udělat kvůli protokolu, ať je zadržený vinen, či nikoliv. A byť je slavný golfista nejspíše stále pod vlivem léků a zjevně hodně unavený, nelze si nevšimnout jak špatně vypadá.

S ohledem na fakt, že mu je stále teprve 41 let a že právě on zavedl do svého sportu pojem „kondiční příprava“ a vždy si dával záležet na dokonalé postavě, svěžím vzhledu a širokém úsměvu se zářivě bílými zuby.

„Tahle fotku bude na internetu žít navždy,“ napsal na Twitter redaktor Golf Digest Jaime Diaz. Expert Sports Yahoo Dan Wetzel přidal: „Nový kultovní snímek tohoto starého kultovního sportovce. Není na tom nic vtipného, bohužel.“

„Může to být ještě smutnější? Jak moc se asi trápí? Co se stalo s tím mladíkem z fotografií z roku 1997, kde se zaťatou pěstí řve po svém prvním triumfu na Masters?“ napsal sportovní komentátorka USA Today Christine Brennanová.

13.dubna 2014 v 10:30, příspěvek archivován: 01.června 2017 v 16:59

#OnThisDay 1997: Tiger Woods becomes the youngest golfer to win the Masters Tournament. http://t.co/cdJvCib4Im

Mimochodem, tento snímek se datuje ke 13. dubnu 1997, od toho policejního jej tak dělí skutečně téměř přesně dvacet let.

Ne všichni zůstali vůči Woodsovi uctiví. „V posledních letech Tiger nic nevyhrál, tedy pokud nepočítáme jeho aktuální triumf v soutěži o ‚Nejděsivější policejní snímek historie‘,“ rýpl si do slavného golfisty dopisovatel San Francisco Chronicle Scott Ostler.

Na Twitteru nebyl jediný, srovnání s kresleným kocourem Garfieldem je ještě z těch mírnějších.

Dle některých překonal i snímek známého golfového bouřliváka Johna Dalyho, který mu navíc dává i naději na lepší zítřky. Jednapadesátiletý rodák z Carmichael dokázal 7. května vyhrát svůj první turnaj po třináctiletém půstu vyplněném především průšvihy v osobním životě.

Novinář z Big Lead Ryan Phillips se pozastavil i nad tím, co vlastně výraz Woodse na policejním snímku naznačuje. „Vypadá jako člověk, který křičí o pomoc. S ohledem na jeho minulost ale jen doufám, že tentokrát nelže v tom, že bývalý golfový vládce světa je skutečně na dně.“

Má ve svém postřehu Phillips pravdu? A zvedne se ještě Woods, případně podá mu někdo pomocnou ruku?

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...