Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Woods má problémy s léky. Při zadržení policií za volantem měl v těle hned pět druhů

Sport

  10:45
Palm Beach Gardens - Pět různých léků měl v těle slavný golfista Tiger Woods, když jej v květnu zatkla policie za řízení pod vlivem návykových látek. Vyplývá to z toxikologické zprávy.

Tiger Woods po zadržení policií vypadal zbědovaně. foto: Reuters

Woods má nejhorší policejní snímek historie. Je mu opravdu 41 let a zvedne se ještě?

Bývalý dlouholetý lídr světového žebříčku za volantem spal, nedlouho po incidentu vyhledal kvůli užívání léků profesionální pomoc.

Jednačtyřicetiletý Woods, majitel 14 titulů z turnajů major, poslední dva roky hraje golf kvůli problémům se zády jen sporadicky. Podrobil se několika operacím, té poslední v dubnu.

Když jej policie nedaleko bydliště na Floridě nad ránem 29. května zatkla, řekl, že před jízdou nepil a problémy způsobila reakce na léky.

Tiger Woods a srovnání s Garfieldem.
Tiger Woods při zatýkání policií.

Podle informací ESPN měl Woods v moči dva léky proti bolesti (Vicodin a Dilaudid), jeden proti nespavosti (Ambien), další ke snížení úzkosti (Xanax) a také složku obsaženou v marihuaně (THC). Zda má předpis na všechny, není jasné.

„Zpočátku jsem se snažil léčit bolest v zádech a poruchu spánku sám, což byla chyba. Pak jsem se obrátil na odborníky a nyní s nimi spolupracuji,“ uvedl Woods. Na 25. října byl předvolán k soudu kvůli obvinění z bezohledné jízdy.

Autor: