Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Woods se po zranění vrátil v solidní formě

Sport

  10:20
AKRON - Americký golfista Tiger Woods zvládl solidně první kolo turnaje v Akronu, jeho první akci po tříměsíční zdravotní pauze. Někdejší první hráč světa zahrál dvě rány pod par hřiště ve Firestone Country Clubu a v průběžném pořadí akce WGC Bridgestone Invitational je na děleném 18. místě.

Tiger Woods. foto: Reuters

Woodse při jeho hře sledoval dav fanoušků a Američan jim předvedl, že je dobře připraven. Prvních devět jamek obešel v paru a na druhé devítce zahrál tři birdie a jedno bogey, díky čemuž se jeho skóre zastavilo na čísle 68 ran. Poslední jamku díky tomu opouštěl s úsměvem. "Cítím se skvěle, je to dobré číslo. Každý je při návratu po pauze nervózní, protože neví, jak to dopadne," řekl pětatřicetiletý Američan, který se po aféře s nevěrou propadl z prvního až na 28. příčku světového žebříčku.

Vítěz 14 turnajů kategorie major měl od dubnového Masters potíže s Achillovou šlachou a nehrál od květnového Players Championship, z něhož odstoupil po devíti jamkách. V Akronu je ale zcela fit. "Neměl jsem vůbec problémy. Hodil jsem všechno za hlavu a hrál. Dobře jsem zasahoval míček, což je posun," řekl Woods.

V čele turnaje je po prvním kole Australan Adam Scott, která zahrál osm ran pod par hřiště. O ránu více měl jeho krajan Jason Day a je zatím druhý.

Křišťálová lupa 2011
Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...