Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Yates na Vueltě těsně udržel červený trikot. Sedmnáctou etapu ovládl Woods

Sport

  18:33
Balcón de Bizkaia (Španělsko) - Sedmnáctou etapu cyklistické Vuelty s extrémním stoupáním do cíle vyhrál Kanaďan Michael Woods. Lídr Simon Yates z Británie mírně ztratil ze svého náskoku na španělského veterána Alejandra Valverdeho, ale červený trikot udržel.

Slavící vítěz etapy Woods. foto: ČTK

Jednatřicetiletý Woods měl v náročné etapě v baskických kopcích nejvíce sil ze skupiny uprchlíků, jež jela několik minut před adepty na celkové pořadí. V závěru 157 km dlouhé trasy čekalo na cyklisty mimořádně prudké stoupání, navíc v mlze, a po projetí cílovou čarou na Balcón de Bizkaia museli organizátoři pomáhat jezdcům, aby se stále ještě ve strmém kopci nezastavili.

Torontský rodák Woods si dojel pro premiérový triumf na Grand Tour s náskokem pět sekund před Belgičanem Dylanem Teunsem a deseti před Španělem Davidem De la Cruzem.

Podium Girls na Vueltě 2012 s domácím španělským cyklistou Alejandrem Valverdem.

Druhý muž průběžného pořadí Valverde dojel s odstupem 2:40 minuty patnáctý, poté co v závěrečných desítkách metrů dokázal setřást Yatese. Brit na něj ztratil osm sekund, tedy zhruba tolik, kolik získal v úterní časovce, a celkově vede o 25 sekund. Na průběžné třetí místo se posunul další Španěl Enric Mas, jenž ztrácí 1:22 minuty.

Ve čtvrtek čeká cyklisty rovina z Eja de los Caballeros do Lleidy, poté následují dvě etapy s dojezdy do kopce a nedělní finále v Madridu.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...