Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Z hokejové ligy zmizí remízy

Sport

  16:26
PRAHA - Hokejovou extraligu čekají další změny. Například v základní části budou i v případě nerozhodného stavu po prodloužení rozhodovat o vítězi samostatné nájezdy.

Z hokejové ligy zmizí remízy foto: Michal Kamaryt, ČTK

Další novinku zavedla Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na své středeční valné hromadě ve Velké Bíteši i ve vyřazovací části. Případné páté zápasy nově zavedeného předkola play off a sedmé duely sérií vyřazovací části se v nastaveném čase budou hrát až do rozhodnutí v dvacetiminutových intervalech vyplněných klasickými přestávkami.

Změní se také bodové ohodnocení v dlouhodobé části, protože z nejvyšší soutěže zmizí remízy. Vítěz v normální hrací době získá tři body, poražený žádný. Pokud bude po šedesáti minutách hry nerozhodný stav, vítěze určí buď prodloužení, nebo až samostatné nájezdy. Úspěšnější tým bude oceněn dvěma body, neúspěšný jedním.

V nájezdech se pojede série po třech a až pak po jednom. Podle stejného modelu se bude podle nedávného rozhodnutí kongresu Mezinárodní hokejové federace hrát i na mistrovství světa. "Prodloužení se bude hrát ve čtyřech proti čtyřem jako dosud. Před nájezdy se udělá suchá úprava pruhu ledu k brankám, aby nebyl pro jejich exekuci špatný. Gól si do osobních statistik připíše hráč, jehož nájezd rozhodne o vítězství," řekl řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Led se bude upravovat před nájezdy i v play off. Pokud ale dojde na pátý zápas série v předkole play off či na sedmý duel ve čtvrtfinále, semifinále či finále, bude se hrát až do rozhodnutí. "Prodlužovat se bude až po úpravě ledu a vždy dvacet minut až do rozhodnutí. Hrát se bude pět na pět," přiblížil Šulc.

V ostatních zápasech play off se hraje při nerozhodném stavu nadále desetiminutové prodloužení ve čtyřech proti čtyřem a pak následují případně nájezdy. "Zůstává v platnosti i pět sérií a pak případně po jednom," připojil Šulc.

Nový ročník extraligy odstartuje v pátek 8. září a poslední 52. kolo základní části je naplánováno na úterý 20. února 2007. Období od 23. února do 1. března je v termínové listině vyhrazeno pro předkolo play off, v němž se utkají na tři vítězná utkání sedmý tým dlouhodobé soutěže s desátým a osmý s devátým. Pro nejlepší šestici týmů začne boj o titul od 3. března a nejpozději bude korunován nový šampion v pondělí 16. dubna.

Podle dalšího rozhodnutí valné hromady APK nebudou v extralize hráčům udělovány druhé asistence u branky, což je novinka, která v jiných hokejových soutěžích neexistuje. Do tabulky produktivity si tak zapíší body jen střelec a první nahrávač.
Autor:
Témata: Velká Bíteš

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!