Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Z hrdiny psancem. Olympijskému medailistovi v judu hrozí doživotí, měl sexuálně zneužít dívku

Český judista Jaromír Ježek v souboji s Jihokorejcem Ki-čchonem. foto: AP

Praha - Z národního hrdiny psancem. Životní příběh korejského judisty nabral nečekaného směru. Jedenatřicetiletý medailista z olympijských her byl v květnu zatčen za sexuální napadení mladé dívky a hrozí mu trest doživotí. Jihokorejec Wang Ki-čchon však už jeden trest dostal. V žádném sportu už jej neuvidíme.
  15:02

Aniž by byl odsouzen, korejský svaz mu zakázal působit v judu. Wang Ki-čchon tak v jedenatřiceti letech ukončil svou bohatou kariéru. Bývalá světová jednička se však na turnajích nepohybovala už od roku 2016.

To, že byl v květnu zatčen za sexuální zneužití mladé dívky, mohlo leckoho překvapit. Ki-čchon měl však problémy se zákonem i v minulosti. V roce 2009 byl zadržen za potyčku v nočním klubu, při které měl údajně udeřit ženu.

A před šesti lety dokonce strávil osm dní za mřížemi vojenské věznice, když používal mobilní telefon během výcvikového kempu. Teď mu však hrozí mnohem větší trest. Za sexuální napadení mladé dívky by mohl Ki-čchon dostat doživotí. Soud jej ovšem zatím vinným neshledal.

Český judista Jaromír Ježek v souboji s Jihokorejcem Ki-čchonem.
Lukáš Krpálek

Dvojnásobný mistr světa a stříbrný medailisty z OH v Pekingu není jediným známým sportovcem v Jižní Koreji, který má problémy se sexuálním obtěžováním.

Minulý týden byl totiž odsouzen šestinásobný mistr světa a olympijský vítěz v rychlobruslení Lim Hjo-čun za to, že v tréninkovém centru stáhl kalhoty svému reprezentačnímu parťákovi. Za kuriózní přestupek byl Jihokorejec potrestán pokutou a povinnými návštěvami terapeuta.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!