Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Cyklista po hrůzostrašném pádu bojuje o život. Sok ho ve spurtu poslal v plné rychlosti do zábradlí

Cyklisté po srážce v závěru závodu Kolem Polska foto: ČTK

Video
Katovice - Nizozemský cyklista Fabio Jakobsen bojuje v nemocnici o život po hrozivém pádu v Katovicích v dojezdu první etapy závodu WorldTour Kolem Polska. V souboji o prvenství jej natlačil krajan Dylan Groenewegen těsně před cílovou páskou k bariéře. Jakobsen ji v plné rychlosti přeletěl a narazil do fotografa. Na místě musel být oživován a po intubaci byl v bezvědomí převezen vrtulníkem do nemocnice.
  20:07

„Je ve velkém ohrožení života. Ztratil hodně krve. Doufejme, že tento boj vyhrajeme. Nejbližší noc bude rozhodující,“ řekla polským médiím lékařka závodu Barbara Jerschinová.

Cyklisté po srážce v závěru závodu Kolem Polska
Cyklisté po srážce v závěru závodu Kolem Polska

O převrhnuté zábradlí popadali a zranili se i další jezdci. Na zemi skončil i Groenewegen, který byl poté z prvního místa dodatečně diskvalifikován a vítězem byl vyhlášen Jakobsen. Těžké zranění utrpěl i sražený fotograf.

„Od Groenewegena to byl zločin. Za tohle by měl jít do vězení,“ řekl šéf Jakobsenova týmu Deceuninck-Quick-Step Patrick Lefevere.

K incidentu došlo přesně rok poté, kdy po pádu ve stejném závodě zahynul dvaadvacetiletý Belgičan Bjorg Lambrecht, který v třetí etapě narazil do betonové propusti. Jeho památku si celý peloton připomněl před startem dnešní etapy, jež měřila téměř 200 kilometrů.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...