Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Skvělý začátek. Kvitová na Turnaji mistryň udolala Radwaňskou

Asie

  19:18aktualizováno  21:59
ISTANBUL - Tenistka Petra Kvitová vstoupila vítězně do Turnaje mistryň. Předloňská vítězka vrcholu sezony dnes ve svém prvním utkání Červené skupiny v Istanbulu porazila Polku Agnieszku Radwaňskou dvakrát 6:4.

Petra Kvitová foto: Reuters

V úvodním duelu Červené skupiny si obhájkyně titulu Serena Williamsová z USA poradila hladce s Němkou Angelique Kerberovou 6:3 a 6:1. Jedna z těchto dvou hráček bude ve čtvrtek soupeřkou Kvitové, která má ve středu volno.

"Hrála jsem agresivně a snažila se co nejméně chybovat, protože jsem věděla, že to bude klíčem k utkání. Snažila jsem se hrát co nejméně dlouhých výměn," řekla Kvitová po utkání na kurtu. "Jsem nadšená z výhry, protože to byl dost těžký start turnaje," doplnila. V utkání Kvitová zahrála 33 vítězných úderů, udělala 34 chyb a odvrátila sedm z osmi brejkbolů.

Výsledky Turnaje mistryň

Bílá skupina:
Azarenková (2-Běl.) - Erraniová (6-It.) 7:6 (7:4), 6:2.

Červená skupina:
Kvitová (5-ČR) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:4, 6:4,
S. Williamsová (1-USA) - Kerberová (8-Něm.) 6:3, 6:1.

Třiadvacetiletá Kvitová navázala v hale Sinan Erdem Dome na výkony z Asie. Hrála rychle, dobře podávala a dostávala Radwaňskou do úzkých. Na Polku nastoupila zostra a po sérii vítězných úderů jí vzala hned první podání. Vzápětí za stravu 0:40 odvrátila tři brejkboly a do konce první sady už vývoj kontrolovala.

I druhý set začala Kvitová ziskem podání Radwaňské, a to čistou hrou. Vzápětí sice o svůj servis i po dvojchybě přišla, ale pak potřetí v utkání udeřila.

Největší drama přinesla poslední hra, která trvala jedenáct minut. Kvitová za stavu 5:4 podávala na vítězství, ale musela odvracet čtyři brejkboly a nevyužila dva mečboly, přičemž první zahodila dvojchybou.

Při třetím mečbolu přerušila výměnu a vyžádala si jestřábí oko. Video potvrdilo její domněnku, že míč skončil za čárou v autu. Češka upustila ručník, kterým se otírala, a zvedla vítězně ruce nad hlavu.

Kvitová se radovala z jubilejní padesáté výhry v sezoně a v zápasech s Radwaňskou si vylepšila bilanci na 5:1. Polce oplatila porážku z loňského ročníku Turnaje mistryň, v kterém se obě hráčky rovněž střetly v úvodu turnaje.

V zahajovacím utkání Bílé skupiny předtím v Istanbulu uspěla Běloruska Viktoria Azarenková, která zdolala Saru Erraniovou z Itálie 7:6 a 6:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!