Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Záhlavová-Strýcová si podruhé zahraje o titul

Sport

  11:11
QUÉBEC - Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na turnaji v Québeku do finále. Nizozemskou semifinálovou soupeřku Michaellu Krajickovou porazila 6:4, 6:3 a má šanci získat první titul na okruhu WTA. Turnajová šestka si v neděli večer (20.00) o celkové prvenství zahraje s nenasazenou Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu, která také ještě nemá žádnou trofej.

Barbora Záhlavová-Strýcová. foto: Reuters

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na turnaji v Québeku do finále. Nizozemskou semifinálovou soupeřku Michaellu Krajickovou porazila 6:4, 6:3 a má šanci získat první titul na okruhu WTA. Turnajová šestka si dnes o celkové prvenství zahraje s nenasazenou Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu, která také ještě nemá žádnou trofej.

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová zatím na turnaji Bell Challenge ztratila ve čtyřech zápasech jediný set, ve druhém kole musela otáčet duel s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou. Krajickovou v prvním vzájemném utkání porazila za hodinu a 43 minut a ve finále se představí podruhé v kariéře.

Výsledky turnaje v Québeku

Dvouhra - semifinále: ZÁHLAVOVÁ-STRÝCOVÁ (6) - Krajicková (Niz.) 6:4, 6:3, Erakovicová (N. Zél.) - Paszeková (3-Rak.) 2:6, 7:5, 6:4.

Zatím se jí to povedlo jen loni v Praze, kde podlehla Maďarce Ágnes Szávayové. "Necítila jsem se úplně tak dobře jako včera (v zápase proti krajance Andree Hlaváčkové), ale zachovala jsem klid a klapalo to," řekl Záhlavová-Strýcová. "Michaella nepodávala tak dobře, jak se jí to dařilo dosud," poznamenala k pěti ztrátám servisu své soupeřky. Sama o podání přišla třikrát, dalších deset brejkbolů odvrátila.

"Na finále jsem tu nemyslela, byla bych šťastná za jedno dvě kola. Ale hraju tu velmi uvolněně, mám za sebou moc pěkné zápasy a jsem ráda za to, jak tu hraju," dodala.

O dva roky mladší Erakovicová si zahraje o titul úplně poprvé, zatím byla jen třikrát v semifinále. V Québeku už zvládla třetí třísetovou bitvu a po dvouapůlhodinovém maratonu vyřadila nasazenou trojku Tamiru Paszekovou z Rakouska 2:6, 7:5, 6:4. Ve dvou setech se Novozélanďanka vypořádala zatím jen s turnajovou jedničkou Danielou Hantuchovou ve čtvrtfinále (dvakrát 6:4).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!