Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Záhlavová-Strýcová v Palermu double nezískala

Sport

  11:08aktualizováno  20:58
PALERMO - Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji Palermu double nezískala. Po sobotním zisku titulu ve čtyřhře prohrála v dnešním finále dvouhry s Italkou Sarou Erraniovou 1:6 a 3:6.

Barbora Záhlavová-Strýcová. foto: Reuters

Záhlavová-Strýcová, která po loňském vítězství v Québeku usilovala o druhý titul v kariéře, ztratila první set za 27 minut. Ve druhém držela šestadvacetiletá rodačka z Plzně s devátou hráčkou světa krok do stavu 3:3, pak ale potřetí v sadě přišla o servis a Erraniová dovedla zápas k vítězství.

Ve finále čtyřhry Záhlavová-Strýcová spolu s Renatou Voráčovou porazily coby hlavní favoritky soutěže druhý nasazený pár Darija Juraková z Chorvatska a Katalin Marosiová z Maďarska 7:6 a 6:4.

Celkově si Záhlavová-Strýcová připsala 17. turnajový triumf v deblu. Letos už slavila v dubnu ve Stuttgartu s Ivetou Benešovou. S Voráčovou vyhrály druhý společný turnaj, předchozí titul mají z roku 2010 z Lince. Osmadvacetiletá Voráčová získala osmý deblový vavřín.

Finalistka Roland Garros Erraniová vítězstvím nad českou tenistkou navázala na titul z Palerma z roku 2008 a celkově zaznamenala už čtvrtý turnajový triumf v sezoně.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...