Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Zahraj si s hvězdami NHL na Staroměstském náměstí

Sport

  10:51
PRAHA - Tak to tu ještě nebylo! Dramatické zápasy, doprovodný program, soutěže. Prostě parádní show na Staroměstském náměstí se skvělými cenami k tomu. Druhý říjnový víkend se diváci v libeňské O2 Aréně mohou těšit na dva duely, kterými zámořská NHL odstartuje svoji slavnou ligu. O několik hodin dříve se pod dohledem těch největších hokejových hvězd z Bostonu a Phoenixu potkají mladíci ve streethokejovém turnaji.

Radost hokejistů Bostonu. foto: Reuters

Na historickém místě  Prahy si středoškoláci zahrají o lístky na zápasy NHL Premiere a množství skvělého hokejového zboží. "Bude to parádní show, která perfektně padne é akci. Místo jsme pečlivě vybírali a mám pocit, že nemůžeme mít uprostřed hlavního města lepší," říká Jiří Mazánek řádající agentury Česká sportovní. Celou akci bude pečlivě sledovat i televize Nova Sport, která zajišťuje přenosy ze samotných zápasů.

Do Evropy jezdí hokejisté ámci NHL Premiere každý rok, přičemž Praha přivítá nejlepší hráče světa již podruhé. Zatímco před dvěma lety sledovali fanoušci trénink slavných hvězd, nyní se role obrátí. Borci Bostonu a Phoenixu se podívají, co umí  jejich mladí fanoušci. Místo černého puku však budou hrát s oranžovým míčkem, brusle vymění za tenisky a na dva dny ovládnou Staroměstském náměstí.

Účastníci se potkají se svými hokejovými idoly
"Kromě cen a zážitků  na neobyčejném místě se kluci potkají se svými hokejovými idoly. Mohou jim ukázat, že i oni jsou hvězdy," připomíná Josef Kadaně z Českomoravského svazu hokejbalu, který turnaj organizačně zajišťuje a dodá své mobilní hřiště se speciálním povrchem SportCourt. "Staromák je zárukou, že přitáhne lidi. Navíc větší akce než NHL Premiere  na podzim nebude a kluci se na streethokejovém turnaji budou chtít o to víc předvést."

NHL Premiere Street Hockey se bude hrát systémem 3 + 1, kdy  týmu může být maximálně 6 hráčů a 1 brankář. Turnaj se uskuteční v kategorii "novice", která je určena pro mládež od 14 do 16 let ,a kategorii "elite", kde budou hrát kluci ve věku od 17 do 19 let.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!