130 let

Šárka Záhrobská | foto: Reuters

Záhrobská slalom v Záhřebu dokončila na 22. pozici

Sport
  •   17:35aktualizováno  19:45
ZÁHŘEB - Česká lyžařka Šárka Záhrobská obsadila ve slalomu Světového poháru v Záhřebu 22. místo. Podruhé v kariéře vyhrála Američanka Mikaela Shiffrinová, tentokrát s více než sekundovým náskokem před Švédkou Fridou Hansdotterovou, a vrátila se do čela průběžného hodnocení disciplíny. Vedoucí žena celkového pořadí SP Tina Mazeová ze Slovinska nedokončila druhé kolo.

Záhrobská zajela v prvním kole 24. čas se ztrátou přes tři sekundy na Shiffrinovou. Výchozí pozici jí ještě o místo vylepšila dodatečná diskvalifikace Finky Poutiainenové. Ani druhé kolo české slalomářce nevyšlo a hodnoceny za ní byly už jen dvě Japonky a také Slovenka Veronika Velez-Zuzulová. Ta útočila na třetí vítězství za sebou, ale ve druhém kole měla pád a nabrala výraznou ztrátu. Záhrobské pak k posunu pomohly výpadky dalších závodnic včetně Mazeové, která byla po prvním kole druhá.

Záhrobská bodovala i v pátém slalomu, kterého se v této sezoně zúčastnila, nyní zopakovala 22. místo ze Semmeringu z konce roku. Jejím maximem je 13. příčka z Levi, v průběžném pořadí disciplíny je jednadvacátá. Do čela se vrátila Shiffrinová s náskokem 24 bodů na Zuzulovou. Mazeová je o další dva body zpět třetí.

Druhá z Češek Martina Dubovská skončila v prvním kole 40. a do druhého nepostoupila.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz