Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská skončila ve slalomu SP v Záhřebu třetí

Sport

  13:26
ZÁHŘEB - Šárka Záhrobská skončila ve slalomu Světového poháru v Záhřebu na třetím místě. V chorvatské metropoli, kde předloni vystoupila poprvé v kariéře v SP na stupně vítězů, dnes prohrála jen s vítěznou Mariou Rieschovou z Německa a s Italkou Nicole Giusovou.

Šárka Záhrobská znovu zazářila. foto: ČTK

Po úvodním kole byla Záhrobská čtvrtá s půlsekundovým odstupem za třetí Slovenkou Veronikou Zuzulovou. Po zaváhání ve spodní části tratě v druhém dějství se v průběžném pořadí zařadila o 19 setin za Giusovou a vypadalo to, že na medailové pozice už nedosáhne. Jenže Zuzulová ani po prvním kole vedoucí Američanka Lindsey Vonnová svou jízdu po pádu nedokončily, takže českou lyžařku už předstihla jen Rieschová, která vyhrála třetí slalom za sebou.

Mistryně světa Záhrobská tak posedmé v SP vystoupila na stupně vítězů. V této sezoně se jí to podařilo podruhé po listopadovém premiérovém vítězství v Aspenu.

Vonnová, obhájkyně velkého Křišťálového glóbu, přišla po pádu o první příčku v průběžném pořadí SP. Díky záhřebskému triumfu se do vedení dostala Rieschová.

Na start nenastoupila Nicole Hospová, vítězka SP z roku 2007, která měla jet s jedničkou a patřit k největším favoritkám. Při rozcvičování před závodem si poranila koleno; rentgen žádnou zlomeninu neodhalil, podle předběžné diagnózy si Rakušanka bolestivě natáhla vazy.

Eva Kurfürstová se v prvním kole do postupující třicítky nevešla, se ztrátou více než sedmi a půl vteřiny obsadila 48. místo.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!