130 let
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová | foto: ČTK

Zakopalová v Soulu se probojovala do finále, čeká ji další Ruska

Sport
  •   11:17
SOUL - Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do finále. Nejvýše nasazená Ruska Naďa Petrovová vzdala dnešní semifinálový duel za stavu 4:5 kvůli žaludečním potížím. Nedělní soupeřkou letošní osmifinalistky Wimbledonu v boji o turnajový titul bude další ruská tenistka Alisa Klejbanovová.

Před Petrovovou přitom Zakopalová, 39. hráčka světového žebříčku, v jihokorejské metropoli nastoupila proti dvěma dalším Ruskám Věře Duševinové a bývalé světové jedničce Dinaře Safinové.

Osmadvacetiletá rodačka z Prahy bude letos hrát na okruhu WTA ve finále podruhé, v srpnu v Kodani podlehla domácí Dánce Caroline Wozniacké.

Podle oficiální stránky turnaje sužovaly Petrovovou bolesti břicha už v pátek. "Já jsem o tom ale nic nevěděla. Doufám, že bude brzo v pořádku," řekla po utkání Zakopalová, která postoupila do finále turnaje WTA pojedenácté. V boji o titul uspěla zatím dvakrát, v roce 2005 zvítězila v Hertogenboschi a v Portoroži.

"Nebyla jsem tady nasazená a rozhodně jsem nečekala, že dojdu tak daleko. Teď jsem šťastná, že jsem ve finále a mám šanci vyhrát další turnaj," dodala česká tenistka.

Po pátečním vítězství nad Safinovou si stěžovala na slabší servis, dnes už byla se svým podáním spokojenější. "Bylo to o něco lepší. Ale zítra musím servis ještě hodně zlepšit, protože Klejbanovová je velmi dobrá tenistka a hraje velice rychle," prohlásila Zakopalová.

Pátá nasazená Klejbanovová v semifinále porazila Maďarku Ágnes Szávayovou 6:3 a 6:2. První set přitom trval více než hodinu.

Jednadvacetiletá Klejbanovová, které ve světovém žebříčku patří 28. místo, dosud vyhrála jeden turnaj WTA. Podařilo se jí to právě v Asii, kde letos v únoru triumfovala v Kuala Lumpuru. V zatím jediném vzájemném zápasu zvítězila předloni v Paříži ve dvou setech česká tenistka.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK