Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zakopalová vyřadila v Soulu Safinovou a je v semifinále

Sport

  11:53
SOUL - Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do semifinále. V korejské metropoli ji nezastavila ani bývalá světová jednička Dinara Safinová z Ruska, kterou porazila 7:5, 6:3. V boji o finále se osmadvacetiletá Zakopalová pokusí v sobotu získat třetí ruský skalp ve třech dnech, její soupeřkou bude turnajová jednička Naďa Petrovová. Ve čtvrtek pražská rodačka vyřadila Věru Duševinovou.

Klára Zakopalová foto: ČTK

Se Safinovou, která v turnaji startovala díky divoké kartě, se Zakopalová vypořádala za 86 minut. V obou setech šla česká hráčka do rychlého vedení, v prvním odskočila na 4:0 a v druhém na 5:1. "Především začátek zápasu mi vyšel výtečně. Pak jsem sice ztratila trochu koncentraci, ale zabojovala jsem, sadu získala a myslím, že to bylo pro vývoj utkání rozhodující," řekla Zakopalová na stránkách turnaje.

Bilanci ze vzájemných utkání se Safinovou vylepšila na 3:0 bez ztraceného setu. "Asi mám vždycky více štěstí. Myslím, že nic speciálního proti ní nehraju," řekla Zakopalová. Každé vítězství nad o čtyři roky mladší soupeřkou přitom vybojovala na jiném povrchu - před šesti lety v Antverpách uspěla na koberci, letos v Madridu na antuce a hattrick nyní zkompletovala na tvrdém povrchu.

Česká vítězka dvou turnajů WTA a osmifinalistka letošního Wimbledonu se v tomto roce na okruhu dostala dál jen v srpnu v Kodani, kde prohrála ve finále s Dánkou Caroline Wozniackou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Soulu

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (ČR) - Safinová (Rus.) 7:5, 6:3,
Petrovová (1-Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6:2, 6:1,
Klejbanovová (5-Rus.) - Makarovová (Rus.) 6:1, 6:2,
Szávayová (8-Maď.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3.

Semifinálové dvojice:
Zakopalová - Petrovová, Szávayová - Klejbanovová.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...