130 let
Česká tenistka Klára Zakopalová

Česká tenistka Klára Zakopalová | foto: Mafra - Michal Růžička

Zakopalová vyzve Williamsovou. V Bastadu prošla do semifinále

Sport
  •   15:10
BASTAD - Česká tenistka Klára Zakopalová porazila na turnaji v Bastadu Nizozemku Richél Hogenkampovou 6:2, 6:3 a stejně jako před týdnem v Palermu bude hrát semifinále. V něm se utká s první nasazenou Američankou Serenou Williamsovou.

Sedmatřicátá hráčka žebříčku WTA Zakopalová 278. tenistce světa Hogenkampové v každém setu sebrala třikrát podání, a tak jí nemusely mrzet ani brzké ztráty při prvním servisu v obou setech. Jednadvacetiletou Nizozemku, která do hlavního turnaje prošla kvalifikací, zdolala za 57 minut.

Jednatřicetiletá Zakopalová si semifinále zahraje potřetí v sezoně. Vítězné zažila hned na začátku roku v čínském Šen-čenu, kde pak ve finále nestačila na domácí Li Na. Minulý týden skončilo její tažení v Palermu v semifinále v duelu s Italkou Sarou Erraniovou.

Proti světové jedničce Williamsové si zahrála Zakopalová zatím čtyřikrát a zdolala ji jednou, v roce 2009 v Marbelle. V témže roce se utkaly také naposledy a americké vítězka 52 titulů na okruhu WTA vyhrála ve třech setech.

Autor: ČTK