Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zápas hvězd: Špatná hymna, dobrá obrana a vztek na nemocného

Sport

  15:00
Los Angeles - Basketbalový svět pozorně sledoval v uplynulých dnech All-Star víkend NBA. Vrcholnou ukázkou umění těch nejlepších hráčů světa má být exhibiční zápas, který pro letošek výrazně změnil formát.

Zpěvačka Fergie při americké hymně foto: ČTK

Létající basketbalisté vsadili na retro a filmy

Dlouhá léta se Utkání hvězd konalo jako souboj nejlepších hráčů Východní a Západní konference. Nepodařilo se však mezi hráči vytvořit dostatečnou rivalitu a soutěživost a úroveň zápasu rok od roku klesala. Vše vyvrcholilo minulý rok v New Orleans, kdy zápas, který skončil neskutečných 192:182 pro výběr Západu, vypínali i ti nejzarytější basketbaloví fandové. Nelíbilo se jim, jak se absolutně vůbec nebrání.

Vedení NBA se tedy rozhodlo pro změnu. Vymyslelo formát, ve kterém diváckým hlasováním vybere z každé konference jednoho „kapitána“ týmu, podle kterého se budou celky i jmenovat a ti si pak budou střídavě vybírat zvolené hráče. 

Hlasování dopadlo dobře a do čela obou týmů sed postavili zřejmě nejoblíbenější hráči současnosti Stephen Curry a LeBron James. Ti si pak následně vybrali v telekonferenci své týmy a oba to tak bavilo, že zřejmě bude příští rok vybírání přenášet živě televize.

Team Stephen's James Harden, right, of the Houston Rockets, shoots as Team...
Team LeBron's LeBron James, of the Cleveland Cavaliers, holds the MVP trophy...

Změna byla v duelu patrná na první pohled. Bylo odpískáno rekordní množství 26 faulů a hráči se snažili na obranné polovině alespoň o trochu více. Bylo z toho výrazně nižší skóre, když padlo téměř o osmdesát bodů méně a byla z toho i vyrovnaná koncovka. Tým LeBrona Jamese v závěru otočil skóre a dokázal ubránit i poslední útok. Mohl tak slavit výhru 148:145 a James i cenu pro nejužitečnějšího hráče.

Samotný večer však měl dvě chyby, které sklidily vlnu kritiky. Tou první bylo úvodní představení pro diváky, které zpodzilo začátek duelo o plnou třčtvrtě hodinu a ještě nebylo nijak úžasné. Nevydařil se skeč komika Kevina Harta, který představoval jednotlivé hráče a vrcholem byla velmi nepovedená verze americké státní hymny od zpěvačky Fergie. Poslechněte si sami a podívejte se na reakce přítomných hráčů.

19.února 2018 v 02:38, příspěvek archivován: 20.února 2018 v 03:11

VIDEO: Literally dying at these reactions. Fergie with the worst rendition ever. Embiid ?????? https://t.co/ociAsWf0LC

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Literally dying at these reactions. Fergie with the worst rendition ever. Embiid https://t.co/ociAsWf0LC

Nejvýmluvnější byla reakce pivota Golden State Draymonda Greena. 

19.února 2018 v 02:41, příspěvek archivován: 20.února 2018 v 03:10

VIDEO: Draymond!!! https://t.co/xHMwhryLV2

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Draymond!!! https://t.co/xHMwhryLV2

Nejzklamanějším z celého večera pak byl zřejmě střelec Los Angeles Clippers Lou Williams, který hlasováním fanoušků těsně neprošel do sestav a čekal, zda některý z hráčů kvůli zranění nebude moci nastoupit a on bude donominován. Zranili se hned čtyři hráči, ale všichni byli z Východní konference a vedení soutěže se tak rozhodlo nahradit je hráči ze stejné konference namísto Williamse. 

Borec s přezdívkou „Sweet LoU“ tedy zůstal doma a smířil se s tím, že se bude jen dívat. To vše ale jen do té chvíle, než zjistil, že křídelník Minnesoty Jimmy Butler zůstane kvůli nemoci sedět celý zápas jen na lavičce náhradníků. 

To Williamse rozčílilo a poslal Butlerovi zprávu na sociální síti Twitter, kde mu dal jasně najevo, co si o jeho neúčasti v utkání myslí.

„To myslíš vážně kámo?“ napsal Williams a Butlera do statusu označil.

19.února 2018 v 08:41, příspěvek archivován: 20.února 2018 v 03:11

@JimmyButler u serious bruh? Lol

NBA se ale i tak vydala ohledně zápasu hvězd správným směrem a pokud upraví několik maličkostí, může to být příští rok v Charlotte zase velká podívaná.

Autor: