130 let

Zápisník Petra Nedvěda.

Exkluzivně

Zápisník Petra Nedvěda: Osmifinále? Tenhle zápas bude drncat

Sport
  •   13:09
SOČI - Musím se omluvit. Soustředění před zápasem se Švédskem a následující dny byly dost hektické, a tak jsem trošku nestíhal. Teď se to pokusím napravit.

Počasí, až na neděli, je tu skvělé. Lidé se chodí na pláž opalovat – že by se koupali, jak jsem někde četl, to jsem neviděl. Bavil jsem se tu s kluky – kteří na rozdíl ode mě zažili za posledních dvacet let nějakou tu olympiádu navíc – o tom, že tato je zdaleka nejlépe zorganizována.

Žádné fronty, tlačenice nebo problémy s transportem. Vedení mančaftu se pochlapilo a skoro všichni už tu jezdíme na kolech. Připadám si jako „mesík“ v New Yorku. Jezdíme tak na obědy, tréninky, a dokonce i na zápasy.

ZÁPISNÍKY PETRA NEDVĚDA

Teď ty resty. Jo, to Švédsko. Favoriti turnaje. Trošku jsme si před nimi ká... do kalhot. Škoda, že jsem začali hrát až po třiceti minutách. Chybělo málo a vrátili jsme se do zápasu a udělali z toho trošku vzrůšo. Po zápase jsme si sedli a všechno zrekapitulovali. Snad jsme si vzali „poučení z krizového vývoje“.

Lotyši – žádná velká legrace to nebyla. Jsou houževnatí, brání a mají nasazení. Na turnaji není žádný lehký soupeř a překvapit může každý – a vybouchnout taky. Byli jsme lepší a vítězství nám zaslouženě patří.

Ať mi nikdo neříká, že Švýcarsko je lehký soupeř. Zahráli jsme náš nejlepší zápas. Tyčky, břevna, ale do sítě nic. Když nedáš gól, tak nemůžeš vyhrát, že? Džegy taky neměl oslavu narozenin zrovna takovou, jakou by chtěl, bez gólu a bez vítězství.

Atmosféra v týmu je pořád fajn – i když vítězná vlna to bohužel není. Je škoda, že jsme se nevyhnuli osmifinálové skupině. Dva zápasy ve dvou dnech za sebou jsou pro týmy, které se jí vyhnuly, velkou výhodou.

Zápas proti Slovákům bude vypjatý. Každé utkání s nimi má zvláštní náboj a na olympijských hrách, kdy navíc půjde o postup dál, to bude pěkně drncat.

Exkluzivně pro LN a Lidovky.cz přibližuje dění ze Soči český hokejový reprezentant Petr Nedvěd.

Autor: