Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zatčení v NHL. Rus Varlamov je obviněný z únosu a domácího násilí

Sport

  11:17
Hokejovou NHL zaskočila zpráva o zatčení ruského brankáře Semjona Varlamova, jehož policie v Denveru obvinila z únosu a domácího násilí. Hrozí mu dva až šest let vězení.

Colorado. Semjon Varlamov. foto: ČTK/AP

Gólman Colorada, ve kterém hraje i český obránce Jan Hejda, byl zadržený ve středu odpoledne. Na policii byl předvolaný a dostavil se sám. Ven už však nevyšel a noc strávil v cele. "Jelikož je známá osoba, byl v ní sám," uvedla policie.

Už ve čvrtek dopoledne zámořského času předstoupí před soud, který určí, zda se bude moci dostat z vazby na kauci. To však není vůbec jisté, jelikož jde o vážný přečin.

Podle policie překročil Varlamov zákon v úterý v nočních hodinách, další podrobnosti zatím nejsou známé. Jisté je jen to, že hráči Colorada měli v pondělí a v úterý volno a že se Varlamov ve středu ráno objevil na dopoledním tréninku.

Po něm dokonce odpovídal hloučku sportovních novinářů, kteří o celé záležitosti v tu chvíli ještě netušili. On sám se o ní pochopitelně nezmínil. Když o pár hodin později dorazil na policejní služebnu, už na něj čekal reportér tamního deníku Denver Post, Rus však choulostivou záležitost odmítl komentovat.

Podobně se k případu staví i vedení klubu, které vydalo oficiální prohlášení, v němž stojí: "Colorado Avalanches si je vědomo obvinění, která se vznášejí kolem Semjona Varlamova, v tuto chvíli ale nebude k případu dávat žádné další komentáře, dokud se vše nevyřeší."

Stejně skoupý na slovo byl i Varlamovův kouč Patrick Roy, jenž měl v minulosti podobné potíže: jeho manželka na něj kdysi ze strachu z jeho agresivního chování také zavolala policii.

Pětadvacetiletý Varlamov je prvním brankářem Colorada, jemuž se povedl parádní vstup do sezony. On sám prožívá také povedené období, ve statistikách NHL se mezi gólmany drží na předních místech jak v průměru inkasovaných gólů na zápas, tak také v procentuální úspěšnosti zákroků.

Jeho ztráta proto může být pro tým citelná. Avalanches čeká další zápas v pátek na ledě Dallasu a je jasné, že nastoupí bez Varlamova. Kouč Roy tak podle všeho sáhne po zkušeném veteránovi Jean-Sébastien Giguerovi.

Autoři: ,